Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver sk informasjon

  • Slides: 8
Download presentation
Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett

Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett

Om utfordringene l l l Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene? Hvem

Om utfordringene l l l Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene? Hvem klarer å lage et søk som gjør at den siden man er på jakt etter i utfordringen kommer så høyt som mulig i treffene? Hvem klarer å lage et søk som inneholder færrest mulig opplysninger og likevel finne svaret?

Utfordring 1 l Hvor mye er 100 norske kroner i euro i dag?

Utfordring 1 l Hvor mye er 100 norske kroner i euro i dag?

Utfordring 2 l En kjent roman handler om en gris som heter Napoleon er

Utfordring 2 l En kjent roman handler om en gris som heter Napoleon er kjent for utsagnet om at alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre. Hvilken bok er dette og hvor kan man få kjøpt den – og hvem finner den billigste utgaven?

Utfordring 3 l Du skal sammenligne barnedødelighet i Norge med India. Hvordan vil du

Utfordring 3 l Du skal sammenligne barnedødelighet i Norge med India. Hvordan vil du sette sammen søket for å finne en god norsk side hvor du kan finne slik statistikk?

Utfordring 4 l Lyden av Norge har du sikkert hørt om, men hvem klarer

Utfordring 4 l Lyden av Norge har du sikkert hørt om, men hvem klarer å finne lyden av vann som drypper? Det skal være en fil man kan laste ned. Hint: det kan være du må søke på engelsk.

Utfordring 5 Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker

Utfordring 5 Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker til skolens side. l Dersom skolen ikke har hjemmeside så bruk for eksempel nettsiden http: //iktsenteret. no/ som eksempel, eller bruk din egen hjemmeside l Sjekk at noen av sidene du får fram i søk faktisk lenker til nettstedet l

Utfordring 6 Læreplaner for skolen finner man på utdanningsdirektoratets sider under GREP. Nettsiden til

Utfordring 6 Læreplaner for skolen finner man på utdanningsdirektoratets sider under GREP. Nettsiden til direktoratet er udir. no. Hvordan lager du et søk som gjør at denne nettsiden kommer som øverste resultat i søket? l Hvilke sider vil komme opp hvis søket er grep –site: udir. no? Hvorfor skjer dette? Når kan slike søk være fornuftige? l