Fenomene Termice Temperatura este proprietatea fizic a unui

  • Slides: 4
Download presentation
 Fenomene Termice • Temperatura este proprietatea fizică a unui sistem, prin care se

Fenomene Termice • Temperatura este proprietatea fizică a unui sistem, prin care se constată dacă este mai cald sau mai rece. Astfel, materialul cu o temperatură mai ridicată este mai cald, iar cel cu o temperatură joasă mai rece. Ea indică viteza cu care atomii ce alcătuiesc o substanţă se mişcă, în cazul încălzirii viteza lor crescând. Oamenii de ştiinţă afirmă că la o temperatură extrem de scăzută, numită zero absolut, atomii sau moleculele şi-ar înceta mişcarea complet. Temperatura împreună cu lumina face parte din factorii ecologici.

 Caldura (Q) • In fizică, cantitatea de căldură, simbolizată prin Q, este energia

Caldura (Q) • In fizică, cantitatea de căldură, simbolizată prin Q, este energia transferată între un sistem termodinamic şi mediul înconjurător, între două sisteme termodinamice sau între diferite părţi ale aceluiaşi sistem termodinamic, în cursul unei transformări termodinamice în care parametrii externi rămân constanţi. Transferul de căldură are loc sub influenţa unei diferenţe de temperatură. Principiul al doilea al termodinamicii stipulează că acest transfer se face de la sine doar de la temperatura mai înaltă la temperatura mai joasă.

 Caldura latenta Căldura latentă este o expresie care se referă la cantitatea de

Caldura latenta Căldura latentă este o expresie care se referă la cantitatea de energie eliberată sau absorbită de către o substanţă chimică în timpul unei transformări de fază fără schimbare de temperatură, cum ar fi topirea zăpezii sau fierberea apei Termenul a fost introdus în jurul anului 1750 de Joseph Black, pe baza cuvântului din latină latere.

 Caldura Specifica • Determinarea experimentala a caldurii specifice 1. SCOPUL LUCRARII - Scopul

Caldura Specifica • Determinarea experimentala a caldurii specifice 1. SCOPUL LUCRARII - Scopul acestei lucrari este determinarea experimentala a caldurii specifice a unui corp solid 2. TEORIA LUCRARII Def. Caldura specifica (c)- caldura necesara pentru a varia temperatura unitatii de masa cu un grad.