ERASMUS ERASMUS KMDR Desiderius Erasmus 28 Ekim 1466

  • Slides: 39
Download presentation
ERASMUS+

ERASMUS+

ERASMUS KİMDİR?

ERASMUS KİMDİR?

Desiderius Erasmus, (28 Ekim 1466, Rotterdam 12 Temmus 1536, Basel), Kuzey Avrupa Rönesans'ının önemli

Desiderius Erasmus, (28 Ekim 1466, Rotterdam 12 Temmus 1536, Basel), Kuzey Avrupa Rönesans'ının önemli ustası ve klasik edebiyat araştırmacısı, hümanist bilgin ve ilahiyatçıdır. Erasmus, Avrupa’nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisinden dolayı programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür.

ERASMUS PROGRAMI NEDİR?

ERASMUS PROGRAMI NEDİR?

q Erasmus+ programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik

q Erasmus+ programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. q Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girmiştir. q Erasmus bir değişim hareketliliğidir. Öğrencilerimize 1 -2 semester eğitim hareketliliklerini anlaşmalı olduğumuz bir kurumda devam etme ve/veya kendi alanlarında AB üyesi bir ülkede staj yapma olanağı verir.

ULUSAL AJANS NEDİR?

ULUSAL AJANS NEDİR?

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), Türkiye’de AB Eğitim

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), Türkiye’de AB Eğitim ve Gençlik Programlarının genel koordinasyonundan sorumlu ve yasayla kurulmuş Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur. Yazılan Projeler neticesinde Türkiye’deki üniversitelere AB den gelen hibe/fonların dağıtımını yapan kurumdur.

NEDEN ERASMUS?

NEDEN ERASMUS?

q Değişik kültürleri tanıma q Çok kültürlü ortamlarda ders alma ve izleme q Uluslararası

q Değişik kültürleri tanıma q Çok kültürlü ortamlarda ders alma ve izleme q Uluslararası arkadaşlar edinme q Sosyal boyutu geliştirme q Eğitim sonrası mesleki bağlantıları arttırma q Yabancı dili geliştirme q Özgüveni artırma için Erasmus önemlidir.

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR?

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR?

 • ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN BİR AKADEMİK YIL İÇERİSİNDE EĞİTİMLERİNİN 1

• ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN BİR AKADEMİK YIL İÇERİSİNDE EĞİTİMLERİNİN 1 -2 DÖNEMİNİ AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ BİR ÜLKEDEKİ ANLAŞMALI BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDA GERÇEKLEŞTİRMESİDİR. • 3 TAM AYDAN DAHA KISA SÜREN HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ ERASMUS+ KAPSAMINA GİRMEZ VE HİBELENDİRİLMEZ.

ÖĞRENİM SÜRESİ NE KADARDIR?

ÖĞRENİM SÜRESİ NE KADARDIR?

En az 3 ay En fazla ay 12 • Her öğrenim kademesi için ayrı

En az 3 ay En fazla ay 12 • Her öğrenim kademesi için ayrı 12 ay olmak üzere toplam 36 ay’dır. • Tıp, Diş, Eczacılık için 24 ay’dır.

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR?

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR?

 • Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında yapılacak olan faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin

• Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında yapılacak olan faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin yurtdışındaki bir üniversitede işletmede veya organizasyonda staj yapmasıdır. • Erasmus+ Staj Faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz! • Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimini elde etmesidir.

HANGİ KURULUŞLAR ERASMUS+ STAJ FAALİYETİ İÇİN UYGUN DEĞİLDİR? • AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI VE AB

HANGİ KURULUŞLAR ERASMUS+ STAJ FAALİYETİ İÇİN UYGUN DEĞİLDİR? • AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI VE AB AJANSLARI, • AB PROGRAMLARI YÜRÜTEN VE BU KAPSAMDA HİBE ALAN KURULUŞLAR, • MİSAFİR OLUNAN ÜLKEDEKİ ULUSAL DİPLOMATİK TEMSİLCİKLERİMİZ, • TÜRKİYE’DEKİ YEREL FİRMALARIN ULUSLARARASI ŞUBELERİ.

STAJ SÜRESİ NE KADARDIR?

STAJ SÜRESİ NE KADARDIR?

En az 2 ay En fazla ay 12

En az 2 ay En fazla ay 12

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

 • ERASMUS STAJI YAPMAK, MESLEĞİNİZDE PRATİK BİLGİ VE YETİ SAHİBİ OLMANIZI SAĞLAR. •

• ERASMUS STAJI YAPMAK, MESLEĞİNİZDE PRATİK BİLGİ VE YETİ SAHİBİ OLMANIZI SAĞLAR. • YURTDIŞINDA MESLEKTAŞLARINIZIN NASIL ŞARTLARDA EĞİTİM GÖRDÜĞÜNE/ÇALIŞTIĞINA ŞAHİT OLURSUNUZ VE KARİYERİNİZİ NE ŞEKİLDE İLERLETMEK İSTEDİĞİNİZE KARAR VEREBİLİRSİNİZ. • ALACAĞINIZ STAJ EĞİTİMİ İLE DİLİNİZİ, İŞ AĞINIZI VE CVNİZİ GELİŞTİRİRSİNİZ.

ERASMUS’A NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

ERASMUS’A NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

 • HAZIRLIK VE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ BU HAREKETLİLİĞE KATILIM GÖSTEREMEZ. • EĞİTİMİNİN HER

• HAZIRLIK VE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ BU HAREKETLİLİĞE KATILIM GÖSTEREMEZ. • EĞİTİMİNİN HER KADEMESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ OLAN MİNİMUM AKADEMİK BAŞARI PUANINA SAHİP VE İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVINDAN EN AZ 60 PUAN ALMIŞ TÜM ÖĞRENCİLER ARASINDAN FAKÜLTE KONTENJANLARINA GÖRE BİR SIRALAMA YAPILIR VE EN BAŞARILI OLANLAR İLAN EDİLEREK PROGRAMA DAHİL EDİLİR.

 • Bir yükseköğretim kurumunda tam zamanlı olarak eğitim gören ön lisans, yüksek lisans

• Bir yükseköğretim kurumunda tam zamanlı olarak eğitim gören ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Erasmus+ öğrenim/staj hareketliliğinden yararlanabilir. • Programa başvurabilmek için gerekli olan minimum akademik ortalamanın (Genel. Not. Ortalaması): • Ön Lisans/Lisans öğrencileri için 2. 20 / 4. 00, • Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri için ise 2. 50 / 4. 00 olması gerekmektedir.

Başvuruda bulunan öğrenciler arasından, Akademik başarı ve yabancı dil sonucu ortalamasına göre sıralama yapılır

Başvuruda bulunan öğrenciler arasından, Akademik başarı ve yabancı dil sonucu ortalamasına göre sıralama yapılır ve kontenjan dâhilinde sonuçlar açıklanır. Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50

ERASMUS’A NE ZAMAN BAŞVURU YAPILABİLİR?

ERASMUS’A NE ZAMAN BAŞVURU YAPILABİLİR?

AKSİ BİR DURUM OLMADIKÇA HER YIL 2 KEZ ERAMUS İLANINA ÇIKILIR! NİSAN AYININ 2.

AKSİ BİR DURUM OLMADIKÇA HER YIL 2 KEZ ERAMUS İLANINA ÇIKILIR! NİSAN AYININ 2. HAFTASI & EKİM AYININ İLK HAFTASI

ERASMUS BAŞVURULARI 15 – 29 EKİM 2018 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM ETMEKTEDİR. GEREKLİ EVRAKLAR: BAŞVURU

ERASMUS BAŞVURULARI 15 – 29 EKİM 2018 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM ETMEKTEDİR. GEREKLİ EVRAKLAR: BAŞVURU FORMU VE GÜNCEL TRANSKİRPT

GEREKLİ YABANCI DİL PUANLARI

GEREKLİ YABANCI DİL PUANLARI

Erasmus+ programından yararlanmak üzere başvuruda bulunan öğrencilerin dil sınav sonuç belgesi bulunmak zorundadır. Öğrencilere

Erasmus+ programından yararlanmak üzere başvuruda bulunan öğrencilerin dil sınav sonuç belgesi bulunmak zorundadır. Öğrencilere Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından bir Yeterlilik Sınavı yapılır ve min. 60 almaları beklenir. TOEFL IBT (min. 75) ve YDS (min. 60)'dir.

ERASMUS İNGİLİZCE SINAVI 31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA SULTANGAZİ YERLEŞKESİ BAŞVURULARINI EKSİKSİZ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ

ERASMUS İNGİLİZCE SINAVI 31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA SULTANGAZİ YERLEŞKESİ BAŞVURULARINI EKSİKSİZ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ FAKÜLTELERİNE BİLDİRİLECEK VE SINAV LİSTESİ GELDİKTEN SONRA DEKANLIKLARA YAPILAN BİLGİLENDİRME İLE O GÜN MUAF SAYILACAKLARDIR. *** 2018 YILI İÇERİSİNDE SINAVA GİRENLERİN TEKRAR GİRMELERİ ZORUNLU DEĞİLDİR.

ERASMUS KOORDİNATÖRLERİMİZ

ERASMUS KOORDİNATÖRLERİMİZ

Erasmus Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. İsmail Kerem BİLSEL Tıp Fakültesi Koordinatörü: Doç. Dr. İsmail

Erasmus Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. İsmail Kerem BİLSEL Tıp Fakültesi Koordinatörü: Doç. Dr. İsmail Kerem BİLSEL Diş Hekimliği Fakültesi Koordinatörü: Doç. Dr. Mustafa TUNALI Eczacılık Fakültesi Koordinatörü: Doç. Dr. Aydan DAĞ Sağlık Bilimler Fakültesi Koordinatörleri Beslenme ve Diyetetik Bölümü Koordinatörü: Öğr. Gör. Başak COŞKUN Ergoterapi Bölümü Koordinatörü: Öğr. Gör. Şüheda GÖZAYDINOĞLU Hemşirelik Böl. Koordinatörü: Öğr. Gör. Sema BAYRAKTAR Odyoloji Böl. Koordinatörü: Öğr. Gör. Özge GEDİK Fizyoterapi Bölümü Koordinatörü: Öğr. Gör. Hilal DENİZOĞLU KÜLLİ Sağlık Yönetimi Bölümü Koordinatörü: Öğr. Gör. Merve AKBAŞ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Koordinatörü: Doç. Dr. Binnur AYDOĞAN TEMEL Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Koordinatörü: Dok. Öğr. Gör. İlyas Samet ERGÜN

ERASMUS ANLAŞMALARIMIZ

ERASMUS ANLAŞMALARIMIZ

Üniversite Ülke Fakülte - Bölüm Eğitim Kademesi Unıversıtatea Dın Oradea Romanya Tıp+Diş+Eczacılık Universita di

Üniversite Ülke Fakülte - Bölüm Eğitim Kademesi Unıversıtatea Dın Oradea Romanya Tıp+Diş+Eczacılık Universita di Foggia İtalya Tıp+Diş+Ftr+Hemşirelik+ Beslenme University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Bro Çek Cumh. Hemşirelik Universitatea de Medicina si Farmacie ''Gr. T. Popa'' Iasi Romanya Tıp+Diş+Eczacılık Universidad de Vigo İspanya Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü University of Szeged Macaristan Eczacılık Lisans ve Lisansüstü Universitat Bern İsviçre Tıp Universidad de Jaen İspanya Hemşirelik+Ftr Lisans ve Lisansüstü Tallinn Health Care Collage Estonya Ergoterapi+Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü FH Campus Wien , University of Applied Sciences Avusturya Hemşirelik Universitatea de Vest ''Vasile Goldis'' din Arad Romanya Tıp+Diş+Eczacılık Universita Deglı Studı dı Bari 'Aldo Moro' İtalya Tıp Lisans ve Lisansüstü Lisans ve Yüksek Lisans ve Lisansüstü Lisans ve Doktora Lisans ve Lisansüstü Lisans Universidad d Cordoba İspanya Tıp+Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü University of Cagliari İtalya Tıp+Diş+Eczacılık+Ftr+Hemşirelik Lisans ve Lisansüstü Universita Deglı Studı dı Padova İtalya Diş+Eczacılık+Ftr+Hemşirelik Kauno Kolegija. University of Applied Sciences Litvanya Hemşirelik+Ftr Medical University-Plovdiv Bulgaristan Tıp+Diş+Eczacılık Instituto Politecnico de Portalegre Portekiz Diş+Hemşirelik Kingston University İngiltere Sağlık Bilimleri Fakültesi Universidad de Malaga İspanya Tıp+hemşirelik+Ftr Lisans ve Lisansüstü - STAJ Lisans ve Lisansüstü Lisans Sapıenza Universita dı Roma İtalya Eczacılık Lisans ve Lisansüstü University of Sassari İtalya Eczacılık Lisans ve Doktora Universidade de Evora Portekiz Hemşirelik Lisans ve Yüksek Lisans Nicolas Kopernicus University in Torun Polonya Hemşirelik Lisans ve Yüksek Lisans University of Tetova Makedonya Tıp, Eczacılık, Hemşirelik Royal College of Surgeons İrlanda Universidad de Extramatura İspanya Hemşirelik University of Sheffield İngiltere Tıp Lisans, Lisansüstü

ERASMUS HİBELERİ

ERASMUS HİBELERİ

Ülke Grupları 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri 3. Grup Program Ülkeleri Hareketlilikte Misafir

Ülke Grupları 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri 3. Grup Program Ülkeleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye Aylık Hibe Öğrenim (Euro) Aylık Hibe Staj (Euro) 500 600 300 400