ELS PEIXOS Com sn Els peixos viuen a

  • Slides: 14
Download presentation
ELS PEIXOS

ELS PEIXOS

Com són? Els peixos viuen a l’aigua i són el grup més antic de

Com són? Els peixos viuen a l’aigua i són el grup més antic de vertebrats i s’han adaptat molt bé al medi en que viuen. Els peixos es caracteritzen per tenir el cos recobert d’escates. També tenen aletes que els serveixen per fer moviments.

Com són? Hi ha dos grans grups de peixos: un amb esquelet ossi i

Com són? Hi ha dos grans grups de peixos: un amb esquelet ossi i brànquies amb opercle per respirar, que s’anomenen PEIXOS OSSIS, com el salmó i el rap.

Com són? I un altre grup més reduït que tenen un esquelet fer de

Com són? I un altre grup més reduït que tenen un esquelet fer de cartilago, cinc parells de brànquies, i es diuen: PEIXOS CARTILAGINOSOS, com els tauróns i les mantes.

Els peixos tenen:

Els peixos tenen:

Ón viuen? Carpa: aigua dolça Tonyina: aigua salada Hi ha salada, oceans dolça, i

Ón viuen? Carpa: aigua dolça Tonyina: aigua salada Hi ha salada, oceans dolça, i peixos d’aigua que viuen als mars i peixos d’aigua que viuen als rius, llacs i pantans. També existeixen els que viuen en aigua dolça i salada. Son els peixos migratoris. Anguila: migratori

Els peixos poden ser de formes molt diferents depenent del lloc on viuen. La

Els peixos poden ser de formes molt diferents depenent del lloc on viuen. La majoria dels peixos tenen el cos revestit d’escates, però algunes espècies les substitueixen per espines com el peix globus, i n’hi ha d’altres que presenten la pell nua i llefiscosa, sense escates, com les bavoses.

Com respiren? Les brànquies Els peixos com tots els vertebrats necessiten oxigen per sobreviure.

Com respiren? Les brànquies Els peixos com tots els vertebrats necessiten oxigen per sobreviure. Al contrari que els mamífers, no respiren aire i en lloc d’això absorbeixen oxigen directament de l’aigua.

Com floten? La bufeta natatòria és un òrgan que s’infla i es desinfla de

Com floten? La bufeta natatòria és un òrgan que s’infla i es desinfla de gasos (que provenen de la sang, de l’aigua) i fa que el peix pugui pujar i baixar de la superfície, és a dir nedar a diferents profunditats, sense haver de fer gaires esforços

Com s’alimenten? Carboners Bacallà Arengada Lluç L’alimentació dels peixos és molt diversa depèn de

Com s’alimenten? Carboners Bacallà Arengada Lluç L’alimentació dels peixos és molt diversa depèn de l’espècie, n’hi ha que mengen plàncton, algues, peixos més petits i petits animalons que capturen al fons.

Com es reprodueixen? Una gran majoria de peixos són OVÍPARS, és a dir, produeixen

Com es reprodueixen? Una gran majoria de peixos són OVÍPARS, és a dir, produeixen ous que són expulsats a l’exterior durant la posta.

Com es reprodueixen? En altres es formen els ous i els peixos petits neixen

Com es reprodueixen? En altres es formen els ous i els peixos petits neixen dintre de la mare. Són els OVOVÍPARS.

Com es reprodueixen? Un grup més xicotet, no forma ou i l’embrió es desenvolupa

Com es reprodueixen? Un grup més xicotet, no forma ou i l’embrió es desenvolupa directament dins de la mare. Son les VIVÍPARES,