EL MIRALL MERAVELLS conte amazic Una vegada hi

  • Slides: 10
Download presentation
EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Una vegada hi havia una dona molt bonica que

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Una vegada hi havia una dona molt bonica que sempre es mirava al mirall. El mirall li deia que ella era la més bonica de totes les dones del món. Fins que un dia, es va quedar embarassada, i el mirall li va dir que ella ja no era la més bonica. La més bonica de totes seria la seva filla, Oundella.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Quan va néixer l’Oundella la va amagar dins un

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Quan va néixer l’Oundella la va amagar dins un cofre al soterrani. Un dia el seu marit va sentir que plorava un nadó i li va haver d’explicar que era la seva filla i que l’amagava per protegir-la. Això no era veritat.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic L’Oundella es va fer gran. El pare li va

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic L’Oundella es va fer gran. El pare li va buscar un noi per casar-la, però vivia molt lluny. Com que la noia no es va voler casar, la va tancar. Ella tenia molta set, però el pare no li va donar aigua fins que ella va dir que es casaria. I es va poder escapar perquè es va convertir en una coloma. Va poder volar molt lluny.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va pujar dalt d’una branca on pasturaven les cabres

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va pujar dalt d’una branca on pasturaven les cabres del rei. Les cabres ploraven quan van saber tot el que li passava a l’Oundella.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic La coloma va tornar a ser noia i va

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic La coloma va tornar a ser noia i va arribar a una casa fortificada. Hi vivien set germans. Quan els germans tornaven de treballar es trobaven la casa neta. Un dia van descobrir la noia que netejava la casa. Tots s’hi volien casar perquè era molt bonica. L’Oundella els va pintar les mans de “henna” i el que la tindria pintada més temps s’hi casaria. Va ser el noi gran el més afortunat.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic La mare es pensava que l’Oundella era morta, però

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic La mare es pensava que l’Oundella era morta, però el mirall li va dir que vivia amb els set germans. Va donar diners a un home perquè la matés. L’home es va disfressar de venedor i li va vendre un anell a l’Oundella. Quan es va posar l’anell va caure a terra.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Els set germans la van posar sobre un camell

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Els set germans la van posar sobre un camell i la van portar a les terres del rei. Pel camí una branca es va enganxar a l’anell i la noia es va despertar. El rei, quan la va veure tan bonica també s’hi volia casar, però ella va demanar ajudar a un camell i es va escapar.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va amagar-se a una cova. A la cova hi

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va amagar-se a una cova. A la cova hi vivia una ogressa que li va proposar transformar-se en una gasela. Un dia, els guàrdies del rei van descobrir que la gasela era la noia perquè bevia aigua d’una manera diferent i la van portar al palau del rei.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic L’Oundella es va casar amb el fill del rei

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic L’Oundella es va casar amb el fill del rei i va tornar a ser dona. Van tenir un fill i l’Oundella es va quedar muda i no podia parlar. Només recuperaria la veu si mataven el fill. Quan el príncep estava a punt de matar el fill, l’Oundella va cridar per salvar-lo.

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va treure una bola d’herba que tenia a la

EL MIRALL MERAVELLÓS conte amazic Va treure una bola d’herba que tenia a la gola i ja va poder parlar per sempre més. Van ser feliços i van menjar anissos!