Dramatik ve Dramatik Durum Nedir TIP 140 Prof

  • Slides: 8
Download presentation
Dramatik ve Dramatik Durum Nedir? TIP 140 Prof. Dr. Ömer Adıgüzel

Dramatik ve Dramatik Durum Nedir? TIP 140 Prof. Dr. Ömer Adıgüzel

Dramatik: 2) içinde gerilim, çatışma, çeşitli olaylar ve karşıtlıklar bulunan, insanla ve insan ilişkileriyle

Dramatik: 2) içinde gerilim, çatışma, çeşitli olaylar ve karşıtlıklar bulunan, insanla ve insan ilişkileriyle gelişen (yapıt ya da olay). 3) duyguları kamçılayan, coşku verici. Dramatic (İngilizce): Çarpıcı, ani, heyecanlı.

Dramatik durum: Dramatik anların etkisi altında olan koşulların tümü. Dramatik durum, eyleme geçip geçmeyeceğimizin

Dramatik durum: Dramatik anların etkisi altında olan koşulların tümü. Dramatik durum, eyleme geçip geçmeyeceğimizin henüz belirginleşmediği durumu içerir.

Dramatik olan neden vardır? İnsan içsel yaşantısı olan ve çevresiyle etkileşimde olan bir canlı

Dramatik olan neden vardır? İnsan içsel yaşantısı olan ve çevresiyle etkileşimde olan bir canlı olarak hayatta kalabilmek ve kendini gerçekleştirebilmek için mücadele etmek durumundadır.

Dramatik olanın drama çalışmalarındaki anlamı nedir? Dramatik, içsel ve dışsal duygu değişikliğine neden olan

Dramatik olanın drama çalışmalarındaki anlamı nedir? Dramatik, içsel ve dışsal duygu değişikliğine neden olan yapıyı oluşturur. Dramatik olan, bir olay olabileceği gibi bir problem durumu da olabilir.

Drama çalışmalarında insanın kendisiyle, başkalarıyla, doğayla olan çatışmalarını veya ilişkilerini ele alırız. Ele aldığımız

Drama çalışmalarında insanın kendisiyle, başkalarıyla, doğayla olan çatışmalarını veya ilişkilerini ele alırız. Ele aldığımız olay veya sorularla birlikte, olay veya problem durumuna ilişkin farklı olasılıkları canlandırırız. Olasılıkları ortaya koyarak farklı çözüm yollarını veya bakış açılarını değerlendirebiliriz. Bu, drama çalışmasının dramatik durum içermesi ile mümkün olur.

Önemli Not: Dramatik durumda herhangi bir sorun ele alınırken hem eğitmenin hem de grubun

Önemli Not: Dramatik durumda herhangi bir sorun ele alınırken hem eğitmenin hem de grubun belirgin bir yargısının olmaması gerekir. Diğer türlü, çeşitli düşünce alışverişine olanak tanınmaz.

Kaynak Adıgüzel, Ö. (2019). Eğitimde Yaratıcı Drama (3. bs. ). İstanbul: Yapı Kredi Yayınları.

Kaynak Adıgüzel, Ö. (2019). Eğitimde Yaratıcı Drama (3. bs. ). İstanbul: Yapı Kredi Yayınları.