De wetenschappelijke methode Aidan Chambers Leesclub Spelregels leesclub

  • Slides: 7
Download presentation

De wetenschappelijke methode Aidan Chambers Leesclub

De wetenschappelijke methode Aidan Chambers Leesclub

Spelregels leesclub • Ronde 1 bestaat uit zes quizvragen over het boek. Een van

Spelregels leesclub • Ronde 1 bestaat uit zes quizvragen over het boek. Een van de spelers leest de vragen voor en alle spelers (inclusief voorlezer) schrijven hun antwoorden op een blaadje. Na het omdraaien van de laatste vraag, kan de voorlezer de goede antwoorden bij de docent ophalen. Daarna berekent iedereen zijn score. • Ronde 2 is een algemeen vragenrondje over de tekst: de spelers benoemen om de beurt wat ze onduidelijk vonden en proberen samen een antwoord te vinden. Als de grootste onduidelijkheden opgelost zijn, begint ronde 3.

Spelregels leesclub • Ronde 3 - Degene met de meeste goede antwoorden op de

Spelregels leesclub • Ronde 3 - Degene met de meeste goede antwoorden op de quizvragen mag als eerste een kaartje van de discussievragen omdraaien van een stapel naar keuze. Hij of zij geeft antwoord op de vraag, waarna de rest mag reageren. Vervolgens kiezen de overige spelers om de beurt een kaartje van een van beide stapels. Als een discussievraag herhaalt wat eerder in het gesprek al aan bod gekomen is, mag de speler die aan de beurt is een volgende kaart omdraaien. Dit gaat zo door totdat alle kaartjes omgedraaid zijn. • Ronde 4 - Aan het einde van de discussie komen jullie samen tot een oordeel over de tekst. Bespreek dit eerst gezamenlijk. Haal daarna voor alle groepsleden een invulformulier op bij de docent en vul dit in.

Leesclub De wetenschappelijke methode QUIZRONDE

Leesclub De wetenschappelijke methode QUIZRONDE

Leesclub De wetenschappelijke methode QUIZRONDE – goede antwoorden 1. Nee 2. De Happy Eater

Leesclub De wetenschappelijke methode QUIZRONDE – goede antwoorden 1. Nee 2. De Happy Eater 3. Nee, want hij zegt: ‘Ik vind het er eigenlijk waardeloos, om eerlijk te zijn. ’ (regel 30) 4. Zijn haar is zwart en heel kort, je kunt tussen de stoppels door zijn grauwe schedel zien. (regel 68 -69) 5. Zijn ex en haar nieuwe vriend gaan naar een feest van een maat van hem. De ik-persoon gaat naar de bioscoop.

Leesclub De wetenschappelijke methode VRAGENRONDJE Zijn er woorden of passages in het verhaal die

Leesclub De wetenschappelijke methode VRAGENRONDJE Zijn er woorden of passages in het verhaal die je niet goed begreep? Bespreek de betreffende woorden/passages met je discussiepartners. Kunnen zij je de woorden/passages uitleggen? DISCUSSIERONDE Als de grootste onduidelijkheden opgelost zijn, begint ronde 3. Degene met de meeste goede antwoorden op de quizvragen mag als eerste een kaartje van de discussievragen omdraaien van een stapel naar keuze. BEOORDELINGSRONDE Klaar met alle discussievragen? Haal bij de docent een beoordelingsformulier op om in te vullen.