De Techno Boxen Algemene afspraken Verdeel de groep

  • Slides: 18
Download presentation
De Techno Boxen

De Techno Boxen

Algemene afspraken • • Verdeel de groep in 3 teams. Per opdracht krijg je

Algemene afspraken • • Verdeel de groep in 3 teams. Per opdracht krijg je ongeveer 20 minuten tijd. Bij elke opdracht ligt een handleiding. Gebruik deze! Vooraleer je doorschuift, ruim je op.

Klik voor meer info Stop Motion Meten in de bouw De elektrische stroomkring TIMER

Klik voor meer info Stop Motion Meten in de bouw De elektrische stroomkring TIMER

TIMER 15 minuten TIMER 20 minuten

TIMER 15 minuten TIMER 20 minuten

TIJDSLIMIET: 20 minuten Terug naar overzicht DOORSCHUIVEN! TIMER STARTEN AAN DE SLAG! Tijd om

TIJDSLIMIET: 20 minuten Terug naar overzicht DOORSCHUIVEN! TIMER STARTEN AAN DE SLAG! Tijd om op te ruimen!

TIJDSLIMIET: 15 minuten Terug naar overzicht DOORSCHUIVEN! TIMER STARTEN AAN DE SLAG! Tijd om

TIJDSLIMIET: 15 minuten Terug naar overzicht DOORSCHUIVEN! TIMER STARTEN AAN DE SLAG! Tijd om op te ruimen!

Stop Motion Afspraken: - Verander geen instellingen op de tablets. - Sla zo weinig

Stop Motion Afspraken: - Verander geen instellingen op de tablets. - Sla zo weinig mogelijk op (of verwijder na gebruik denk aan je eigen privacy). - Laat de tablets op vliegtuigstand staan, zet in geen geval de WIFI aan. - SLUIT NA GEBRUIK ALLE APPS AF.

Stop Motion - Een tablet per 2 deelnemers 1 cameraman/vrouw en 1 regisseur -

Stop Motion - Een tablet per 2 deelnemers 1 cameraman/vrouw en 1 regisseur - Gebruik de handleiding om een stop motion filmpje te maken. - Gebruik de “green key” om de achtergronden te veranderen. Terug naar overzicht

De elektrische stroomkring Voor je eigen veiligheid!! - Wij maken de opdrachten met een

De elektrische stroomkring Voor je eigen veiligheid!! - Wij maken de opdrachten met een veilige spanning van 12 volt. Thuis en in de klas staat er 230 volt op de stopcontacten, dit is dodelijk bij aanraking. Dus “Don’t try this at home”. - Verbind nooit de twee aansluitpunten van de batterij met een snoer, zonder er een verbruiker tussen te plaatsen. Zo maak je kortsluiting en dat is gevaarlijk!

De elektrische stroomkring Vind jij de kortsluiting?

De elektrische stroomkring Vind jij de kortsluiting?

De elektrische stroomkring Klaar met de 5 stroomkringen? - Bouw de radio volgens het

De elektrische stroomkring Klaar met de 5 stroomkringen? - Bouw de radio volgens het plan in de handleiding - Pas op voor de stekkertjes! Steeds recht insteken en uittrekken.

De elektrische stroomkring - Je werkt met je team samen - De opdrachten worden

De elektrische stroomkring - Je werkt met je team samen - De opdrachten worden steeds moeilijker, begin dus zeker bij de eerste oefening. - Lees ook de tekst bij de opdracht, zo leer je de schakeling te begrijpen. Terug naar overzicht

Meten in de bouw Voor je eigen veiligheid: - NOOIT direct in de laserstraal

Meten in de bouw Voor je eigen veiligheid: - NOOIT direct in de laserstraal kijken. - NOOIT de laser op iemand richten. - Zorgvuldig behandelen, het zijn precisie instrumenten. - Na gebruik uitschakelen.

Meten in de bouw De laserwaterpas: - Bouw een muurtje op een magnetisch bord

Meten in de bouw De laserwaterpas: - Bouw een muurtje op een magnetisch bord met de magnetische stenen. Gebruik de laserwaterpas om recht te bouwen. - Hang de 4 ramen op gelijke hoogte op in de klas. De werking vind je in handleiding.

Meten in de bouw De afstandsmeter: - Meet de hoogte van de deuropening van

Meten in de bouw De afstandsmeter: - Meet de hoogte van de deuropening van de klas. - Meet de oppervlakte van de vloer van de klas. - Meet het volume van de klas. De werking vind je in handleiding.

Meten in de bouw De warmtebeeldcamera - Ontdek de werking van de warmtebeeldcamera (ziet

Meten in de bouw De warmtebeeldcamera - Ontdek de werking van de warmtebeeldcamera (ziet enkel temperatuurverschillen). - Proefondervindelijk ontdek je welke materialen warmte geleiden en welke isoleren. De werking vind je in handleiding.

Meten in de bouw De inspectiecamera: - In het bijhorende doolhof zijn twee openingen

Meten in de bouw De inspectiecamera: - In het bijhorende doolhof zijn twee openingen voorzien. - Gebruik de inspectiecamera om op onderzoek te gaan in het doofhof. - Vind alle details en los de vragen in de handleiding op. De werking vind je in handleiding.

Meten in de bouw De leidingdetector: - Meet met de detector of er leidingen

Meten in de bouw De leidingdetector: - Meet met de detector of er leidingen in de muren zitten. - Hoe reageert de detector als hij elektriciteitsleidingen ontdekt? - Verstop een metalen voorwerp in je broekzak. Kan je collega het vinden? De werking vind je in handleiding. Terug naar overzicht