Crearea de cursuri online Instrumente si sfaturi practice

  • Slides: 12
Download presentation
 Crearea de cursuri online: Instrumente si sfaturi practice (Curs de formare individuala Comenius)

Crearea de cursuri online: Instrumente si sfaturi practice (Curs de formare individuala Comenius) prof. Paulina Matei Şcoala “Tudor Vladimirescu” Targoviste email: matei_paulina@yahoo. com site: http: //www. softeduc. ro

Date generale: n Organizat de Across. Limits Ldt. , Malta; Durata: 5 zile; Finantat

Date generale: n Organizat de Across. Limits Ldt. , Malta; Durata: 5 zile; Finantat de catre: Lifelong Learning Programme; Frecventa: lunar; Poate fi gasit în catalogul Grundtvig; Adresa de internet: http: //acrosslimitstraining. com/elearning/; Numar de participanti în sesiunea noiembrie 2009: 9; Tarile de origine: Franta, Anglia, Germania, Italia, Portugalia, România; Follow-up: participantii vor pastra legatura si îsi vor împartasi experientele in elearning, platforma cursului va putea fi folosita pentru consolidarea cunostintelor si exersarea lor; implementarea în scoala a celor învatate.

Obiective: n n (Obiectivul principal al cursului: ) demistificarea ideii de elearning si transformarea

Obiective: n n (Obiectivul principal al cursului: ) demistificarea ideii de elearning si transformarea ei într-o notiune accesibila chiar si persoanelor cu mai putina pregatire tehnica; folosirea practica a mai multor instrumente care pot crea parcursuri de învatare diferite; împartasirea experientelor si succeselor obtinute in acest domeniu; diseminarea de proiecte inovatoare si moduri noi de a folosi învatarea on-line în Europa.

Metodologie: n n n metodologia cursului a constat explicatii pedagogice îmbinate cu utilizare practica

Metodologie: n n n metodologia cursului a constat explicatii pedagogice îmbinate cu utilizare practica de instrumente, pentru a permite cadrelor didactice participante sa obtina cât mai multa experienta în utilizarea diferitelor instrumente în crearea de medii de învatare on-line. s-a axat atât pe transferul de materiale de curs în module on-line, cât si pe construirea de teste si chestionare on-line, simulari si jocuri multimedia, crearea de materiale informationale de referinta si a comunitatilor de învatare virtuale, detaliile si ideile practice despre cum se pot îmbina cursurile traditionale si cele on-line au fost oferite permanent, folosind exemple sugerate de participanti.

Platforma MOODLE a cursului

Platforma MOODLE a cursului

Dificultati inerente: n n n Durata unui modul de curs vs. durata concentrarii; Materiale

Dificultati inerente: n n n Durata unui modul de curs vs. durata concentrarii; Materiale scrise vs. materiale vizuale ; Informare vs. instruire ; Elearning individual vs. într-un grup sau comunitate; Teorie vs. experienta; Provocarea finala este motivarea - a noastra si a elevilor.

Elearning în Uniunea Europeana- motive pentru finantare: n n n în economia globala de

Elearning în Uniunea Europeana- motive pentru finantare: n n n în economia globala de azi, educatia nu mai e limitata la sala de clasa. TIC poate ajuta învatarea în medii traditionale, dar si în fata provocarii lansate de învatarea pe tot parcursul vietii; învatarea bazata pe TIC poate fi atât interactiva, cât si colaborativa, oferind un mediu de învatare variat si motivant atât în interiorul cât si în afara salii de clasa; permite personalizarea învatarii conform nevoilor, atât în termeni de continut , cât si de metoda (cum si când se învata). Învatarea poate avea loc la momentul dorit, folosind orice canal ales: PC, TV sau chiar telefonul mobil;

n n este esential pentru învatarea continua, care este la rândul ei esentiala pentru

n n este esential pentru învatarea continua, care este la rândul ei esentiala pentru perspectivele de angajare ale indivizilor, dar si pentru economia europeana în ansamblu; aduce modificari modului în care concepem formarea si învatarea; educatorii trebuie sa ia în considerare noi moduri de învatare, iar autoritatile educationale sa ofere sprijinul necesar celor care utilizeaza noile medii în institutii de învatamânt; de la scolarizare pâna la formarea profesionala, TIC poate contribui la consolidarea procesului de învatare in diferite moduri, indiferent de disciplina.