coala Gimnazial Cirearii coala cea mai bun e

Şcoala Gimnazială “Cireşarii „Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa” Nicolae Iorga Motto: ”

• • • Obiectivul principal al Școlii Gimnaziale ”Cireșarii” este acela de a asigura un nivel maxim de educație pentru fiecare elev, prin: • Formarea competențelor de bază, necesare trecerii într-o treaptă superioară de educație și, mai târziu, la viața de adult; • Organizarea unor demersuri educative și experiențe de învățare stimulative și variate, desfășurate în clasă și în afara ei și care oferă oportunități de a participa la activități artistice, culturale, sportive și de a lucra cu o varietate de materiale, resurse și echipamente; • Crearea unui mediu educațional prietenos, în care fiecare elev să se simtă în siguranță fizică și psihică, valorizat și responsabilizat, participant activ la propria formare. Rezultatele la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, arată calitatea învățământului din Școala ”Cireșarii”, elevii noștri situându-se, an de an, printre primii din oraș. Din 381 de elevi câți are școala noastră în prezent, 116 au media generală peste 9. Elevii sunt instruiti de o echipă de cadre didactice calificate, cu grade didactice, cu dragoste deosebită pentru copii, iar rezultatele se văd. De aceea, numărul de copii care se înscriu la școala noastră este în creștere, an de an, deoarece vin copii din alte zone ale orașului și din satele din apropiere, atrași de bunul renume al Școlii ”Cireșarii”. Majoritatea cadrelor didactice au gradul I și participă în fiecare an la cursuri de perfecționare.

• • • q q q Programul școlar se desfășoară între orele 08: 00 – 14: 00. Școala Gimnazială ”Cireșarii” oferă program de supraveghere, efectuare a temelor și dezvoltarea abilităților copiilor noștri în cadrul programulul ”Școala după școală”, de luni până joi, între orele 12. 00 – 16. 00. Școala noastră desfășoară o serie de proiecte extrașcolare în care dorește să antreneze un număr cât mai mare de elevi. Cele mai importante proiecte ale Școlii „Cireșarii” au fost și sunt: Proiectul european Comenius, intitulat „Environmental Management College” 2010 – 2012 Proiectul european Comenius, intitulat „My Future Is Up to Me” 2012 – 2014 Festivalul Interjudețean „Talentat la Superlativ” Concursul de matematică “Matematica - de la teorie la practică” Revista școlii, intitulată „Ipostaze”, unde elevii pot publica creațiile lor și care oferă informații despre activitatea școlii Proiectul în care sunt implicați părinții ”Noi suntem comunitatea părinților autentici”, care își propune o mai strânsă colaborare cu părinții elevilor care să ajute în educarea și formarea acestora.

Școala Gimnazială ”Cireșarii” a necesitat multe investiții de-a lungul ultimilor 15 ani, deoarece nu mai fusese renovată din anii 60 de la construire. Cu toate acestea, nu s-a rezolvat încă problema spațiului necesar. În prezent, avem 17 clase și 13 săli de clasă. Mai folosim două săli de la Centrul de Documentare și Informare și o sală de la demisolul clădirii, iar o clasă merge în sălile eliberate de copiii care au sport, pentru ca toți copiii noștri să poată avea cursuri de dimineață, o cerință imperioasă din partea părinților. Necesitatea învățării de dimineață este recomandată și deoarece atunci copiii dau randamentul maxim, plus mulți dintre ei participă la diverse cursuri sportive, culturale și altele după amiaza. În plus, avem un număr destul de însemnat de copii care fac naveta și care nu au transport după-amiza. Lipsa spațiului îngrădește desfășurarea în bune condiții a activităților de învățare, astfel: 1. Elevii care nu au propria sală de clasă, nu beneficiază de condițiile optime de învățare. 2. Elevii din ciclul primar trebuie să efectueze ambele ore de sport, legate, în aceeași zi, deoarece e nevoie de sala de clasă. 3. Nu avem laboratoare pentru orele de fizică, chimie, biologie, informatică, din lipsă de spațiu. Deținem material didactic și aparatură pentru desfășurarea acestor ore, dar trebuie să le mutăm din clasă în clasă. Plus că experimentele nu se pot desfășura dacă nu sunt condiții propice. La informatică, trebuie să scoatem laptopurile și să le depozităm la loc la sfârșitul fiecărei ore.

O mare lipsă a Școlii este că nu avem sală de sport. O școală fruntașă a Municipiului Mediaș, care a avut oaspeți de peste hotare în cadrul celor două proiecte europene, care toate dotările și resursa umană pentru a desfășura un învățământ de calitate, în vremuri în care se pune mare accent pe nevoie de mișcare și de sport a copiilor, NU AVEM SALĂ DE SPORT. De-a lungul anilor, am dus copiii la diverse săli de sport din oraș pentru desfășurarea orelor de Educație fizică. Este un mare minus pentru școala noastră, pe care nu reușim să-l rezolvăm, împreună cu LIPSA LABORATOARELOR, din cauza SPAȚIULUI INSUFICIENT. Cele două probleme principale sunt și singurele care pot alunga copiii la alte școli, copii pe care i-am atras cu renumele nostru. Sunt singurele probleme pe care nu le putem rezolva fără o susținere financiară solidă. Anul acesta depunem din nou proiecte Erasmus care, dacă vor fi aprobate, ne vor pune din nou în situația de a avea vizitatori din străinătate, cu care nu ne vom putea desfășura în condiții optime activitățile din cauza lipsei laboratoarelor și a sălii de sport. Pe lângă activitățile sportive, orice festivitate de început și de sfârșit de an școlar, datorată unui eveniment istoric sau cultural, ne lasă în voia condițiilor meteo. Vă mulțumim că ați luat cunoștință de problemele noastre și sperăm să ne ”adoptați”!
- Slides: 5