Berlin Trivia How Well Do You Know Berlin

  • Slides: 31
Download presentation
Berlin Trivia How Well Do You Know Berlin?

Berlin Trivia How Well Do You Know Berlin?

1. When did Berlin first become the capital of Germany? A. 1715 A. 1871

1. When did Berlin first become the capital of Germany? A. 1715 A. 1871 A. 1933 A. 1991

Answer: B • Berlin first became the capital of Germany in 1871.

Answer: B • Berlin first became the capital of Germany in 1871.

2. Where in Berlin is the official residence of the President of Germany? A.

2. Where in Berlin is the official residence of the President of Germany? A. Kanzleramt A. Schloss Bellevue A. Schloss Charlottenburg A. Schloss Sanssouci

Answer: B Schloss Bellevue is the official residence of the President of Germany.

Answer: B Schloss Bellevue is the official residence of the President of Germany.

3. How long was the Berlin Wall? A. 53 miles B. 78 miles A.

3. How long was the Berlin Wall? A. 53 miles B. 78 miles A. 96 miles B. 180 miles

Answer: C The Berlin Wall was 96 miles long.

Answer: C The Berlin Wall was 96 miles long.

4. What Is the name of Berlin’s basketball team? A. Alba Berlin B. Eisbaeren

4. What Is the name of Berlin’s basketball team? A. Alba Berlin B. Eisbaeren Berlin A. FC Union Berlin B. Hertha Berlin

Answer: A Alba Berlin is Berlin’s basketball team.

Answer: A Alba Berlin is Berlin’s basketball team.

5. The first set of traffic lights in Europe were installed where in Berlin?

5. The first set of traffic lights in Europe were installed where in Berlin? A. Alexander Platz B. Charlottenplatz C. Nollindorfplatz D. Potsdamer Platz

Answer: D Potsdamer Platz – where one can still see a replica of it.

Answer: D Potsdamer Platz – where one can still see a replica of it.

6. Berlin lies on two major rivers, the Spree and the ? ? ?

6. Berlin lies on two major rivers, the Spree and the ? ? ? A. Elbe B. Ems C. Havel D. Oder

Answer: C The Havel

Answer: C The Havel

7. Approximately how far west of the Polish border is Berlin? A. 30 km

7. Approximately how far west of the Polish border is Berlin? A. 30 km B. 70 km C. 180 km D. 315 km

Answer: B Approximately 70 km from Berlin to the Polish border

Answer: B Approximately 70 km from Berlin to the Polish border

8. What is the approximate population of Berlin? A. 2. 3 million B. 3.

8. What is the approximate population of Berlin? A. 2. 3 million B. 3. 7 million C. 5. 5 million D. 6. 4 million

Answer: B 3. 7 million

Answer: B 3. 7 million

9. Approximately how much bigger in area is Berlin in comparison to Paris? A.

9. Approximately how much bigger in area is Berlin in comparison to Paris? A. 3 times B. 5 times C. 9 times D. 12 times

Answer: C Berlin is approximately 9 times the size of Paris. Berlin Paris

Answer: C Berlin is approximately 9 times the size of Paris. Berlin Paris

10. Approximately how many bridges does Berlin have? A. 900 B. 1700 C. 2300

10. Approximately how many bridges does Berlin have? A. 900 B. 1700 C. 2300 D. 2500

Answer: B 1700 bridges in Berlin – more than in Venice.

Answer: B 1700 bridges in Berlin – more than in Venice.

11. How many kilometers of navigable waterways does Berlin have? A. 180 B. 250

11. How many kilometers of navigable waterways does Berlin have? A. 180 B. 250 C. 280 D. 350

Answer: A 180 km of navigable waterways in Berlin

Answer: A 180 km of navigable waterways in Berlin

12. Der Letze Instanz is the oldest public house in Berlin. How old is

12. Der Letze Instanz is the oldest public house in Berlin. How old is it? A. 200 years B. 300 years C. 400 years D. 500 years

Answer: C 400 years old

Answer: C 400 years old

13. Berlin is divided into how many boroughs? A. 5 B. 7 C. 10

13. Berlin is divided into how many boroughs? A. 5 B. 7 C. 10 D. 12

Answer: D Berlin has 12 boroughs

Answer: D Berlin has 12 boroughs

14. In what year was the Berlin Wall built? A. 1947 B. 1952 C.

14. In what year was the Berlin Wall built? A. 1947 B. 1952 C. 1959 D. 1961

Answer: D The Berlin Wall was built in 1961.

Answer: D The Berlin Wall was built in 1961.

15. The first bomb dropped on Berlin in WWII killed…. ? A. A senior

15. The first bomb dropped on Berlin in WWII killed…. ? A. A senior Army officer B. An elephant at the zoo C. A famous opera singer A. A boat captain on the Spree

Answer: B An elephant at the zoo. Actually, 7 of them. Siam, pictured here,

Answer: B An elephant at the zoo. Actually, 7 of them. Siam, pictured here, was the only surviving elephant.