ANDRA VRLDSKRIGETS FILMHISTORIA FAKTA OM ANDRA VRLDS KRIGET

  • Slides: 8
Download presentation
ANDRA VÄRLDSKRIGETS FILMHISTORIA

ANDRA VÄRLDSKRIGETS FILMHISTORIA

FAKTA OM ANDRA VÄRLDS KRIGET Kriget pågick från 1939 till 1945 Det andra världskriget

FAKTA OM ANDRA VÄRLDS KRIGET Kriget pågick från 1939 till 1945 Det andra världskriget började 1939 när polen blev anfallen, Dom tyska trupperna målsatte sig mot Polen delades upp mellan Ryskland och Tyskland. Sovjetiska ledaren Stalin framtvingade att få placera ut ryska trupper i Estland, Lettland och Littauen.

KLÄDER OCH STIL När andra världskriget brast ut så påverkade det modet för både

KLÄDER OCH STIL När andra världskriget brast ut så påverkade det modet för både kvinnor och män. Det påverkade modet på ett väldigt praktiskt sätt för att överleva i kriget. Eftersom att det inte tillverkades lika mycket material för kläder så det blev det väldigt enkla kläder som skulle vara bra ifall något skulle hända.

RADIO Radio: Många svenskar lyssnade på ungefär 3 timmar radio varenda dag. Radion fick

RADIO Radio: Många svenskar lyssnade på ungefär 3 timmar radio varenda dag. Radion fick många nya uppgifter när andra världsdkriget brast ut som att bland annat militära och civila myndigheter som ville tilldela allmän information. Med hjälp av radion gjordes insamlingar till Finland och sändes kurser i försvarsvilja och gjordes propaganda för svenskheten och det svenska arvet. Nu så vaknade intresset för radio även hos makthavarna när det insåg att radio spelade en social roll för befolkningen som var orolig på grund av kriget.

CASABLANCA Casablanca är en Amerikansk film klassiker som spelades in och utspelar sig 1942

CASABLANCA Casablanca är en Amerikansk film klassiker som spelades in och utspelar sig 1942 under andra världskriget. Filmen handlar om Rick som äger ett kafé i staden Casablanca som styrdes av en Fransk Tysklandallierade organisation. Senare i filmen möts han av motståndarrörelser och Rick blir försatt med konflikter

MUSIK Under andra världskriget sjöng kvinnor för krigssoldater på fält för att underhålla dem.

MUSIK Under andra världskriget sjöng kvinnor för krigssoldater på fält för att underhålla dem. Många låtar handlade om andra världskriget och en del låtar skrevs även av svenska artister under den tiden.

HITLERS PROPAGANDA FILMER Hitler hade massa propaganda filmer om honom, både propaganda mot honom

HITLERS PROPAGANDA FILMER Hitler hade massa propaganda filmer om honom, både propaganda mot honom och för honom. Det finns propaganda dokumentärer , filmer och animationer. Triumph des Willens (1935) - Triumph of the Will , var en av dom första propaganda dokumentärerna, den var för att framhäva att nazismen var bra.

PROPAGANDA MOT HITLER

PROPAGANDA MOT HITLER