2020 LGS TERCH VE YERLETRME Temmuz 2020 1

  • Slides: 19
Download presentation
2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME Temmuz 2020

2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME Temmuz 2020

1. MERKEZİ YERLEŞTİRME Merkezi sınavla öğrenci alan Fen Liselerini, Ø Sosyal Bilimler Liselerini, Ø

1. MERKEZİ YERLEŞTİRME Merkezi sınavla öğrenci alan Fen Liselerini, Ø Sosyal Bilimler Liselerini, Ø Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarını, Ø Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu teknik Programlarını Tercih eden öğrencilerin Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Ø

Merkezi Sınav Puanı puan eşitliği halinde sırası ile; Okul Başarı Puanı (OBP) Ø 8,

Merkezi Sınav Puanı puan eşitliği halinde sırası ile; Okul Başarı Puanı (OBP) Ø 8, 7 ve 6. sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne; Eşitlik durumunda; Ø 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, Ø Tercih önceliğine, Ø Öğrencinin doğum tarihi, yaşı küçük olan kriterleri ile yerleştirme yapılır. Ø

2. YEREL YERLEŞTİRME Okulun türü, Ø Kontenjanı, Ø Bulunduğu yer, Ø Esaslarına göre oluşturulan

2. YEREL YERLEŞTİRME Okulun türü, Ø Kontenjanı, Ø Bulunduğu yer, Ø Esaslarına göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı doğrultusunda yapılır.

Yerel Yerleştirme; Ø İkamet adresi, Ø Okul başarı puanı, Ø Devamsızlık, Ø Eşitlik olması

Yerel Yerleştirme; Ø İkamet adresi, Ø Okul başarı puanı, Ø Devamsızlık, Ø Eşitlik olması durumunda sırasıyla; Ø Ø Ø 8’inci 7’inci 6’ıncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

TERCİH SAYISI Öğrenciler; Merkezi Yerleştirme, Ø Yerel yerleştirme, Ø Pansiyonlu okullar olmak üzere 3

TERCİH SAYISI Öğrenciler; Merkezi Yerleştirme, Ø Yerel yerleştirme, Ø Pansiyonlu okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Ø Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir. Ø

Tercihler; Ø Ø Ø Yerel yerleştirmede kendi kayıt alanından ve aynı okul türünden en

Tercihler; Ø Ø Ø Yerel yerleştirmede kendi kayıt alanından ve aynı okul türünden en fazla 3 olmak üzere toplam 5, Merkezi yerleştirmede toplam 10, Pansiyonlu okullarda da toplam 5 okul olarak yapılacaktır.

Nakiller; Ø Ø Ø Takvimde belirtilen tarih ve sürelerde 2 dönemde yapılacaktır. Her dönemde;

Nakiller; Ø Ø Ø Takvimde belirtilen tarih ve sürelerde 2 dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecektir. Herhangi bir okula yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluğu bulunmayacaktır.

Nakiller; Ø Ø Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede

Nakiller; Ø Ø Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek şartıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları

TERCİH İŞLEMLERİ KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. ( İlk 3 Tercih ) Zorunlu KOMŞU KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. DİĞER Öğrenci için ikamet adresi ve Komşu Kayıt Alanında yer almayan okulları belirtir.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Sınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Sınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Ø Tercihler elektronik ortam üzerinden ya da ortaokul müdürlükleri aracılığı

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Ø Tercihler elektronik ortam üzerinden ya da ortaokul müdürlükleri aracılığı ile yapılacaktır. Tercih takvimi doğrultusunda öngörülen süre içerisinde tercih değişikliği ya da iptali gerçekleştirilebilir. Tercihler mutlaka okul idaresince onaylanmalıdır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de gerekli şartları taşımaları kaydıyla her iki yerleştirme türü için de başvuruda bulunabileceklerdir. (EK 2)

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık liseler ve yetenek ile öğrenci alan okulların dışındaki öğrenci kayıtları

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık liseler ve yetenek ile öğrenci alan okulların dışındaki öğrenci kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler nakil döneminde başvurmaları halinde nakil

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Ø Açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler nakil döneminde başvurmaları halinde nakil ve yerleştirme komisyonlarınca, uygun kontenjanı olan okullara yerleştirilebileceklerdir. Öğrenciler istemeleri halinde nakil dönemlerinde Mesleki Eğitim Merkezleri veya Açık Öğretim Kurumlarını da tercih edebileceklerdir.

Ø Ø Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler ‘Engelli Sağlık

Ø Ø Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler ‘Engelli Sağlık Kurulu Raporu/ÇÖZGER’ ve ortaöğretim kademesine yönelik ‘Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu’ doğrultusunda nakil ve yerleştirme komisyonlarınca, yerel yerleştirme hükümleri çerçevesinde yerleştirileceklerdir. (24 – 26 Ağustos) BİLGİ: Sağlık Bakanlığının Genelgesine göre 01. 2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir.