2020 LGS TERCH VE YERLETRME 2020 LGS Tercih

  • Slides: 25
Download presentation
2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME

2020 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME

2020 LGS Tercih takvimi

2020 LGS Tercih takvimi

MERKEZİ SINAV İLE YERLEŞTİRME YEREL YERLEŞTİRME PANSİYONLU OKUL

MERKEZİ SINAV İLE YERLEŞTİRME YEREL YERLEŞTİRME PANSİYONLU OKUL

Merkezi Sınavla Alan Okullar ►Fen Liseleri ►Sosyal Bilimler Liseleri ►Özel Program ve Proje Uygulayan

Merkezi Sınavla Alan Okullar ►Fen Liseleri ►Sosyal Bilimler Liseleri ►Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Liseleri ► Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri ►Özel Program ve Proje Uygulayan Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri Pansiyonlu Okullar Pansiyonu olan ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullar Yerel Yerleştirmeyle Alan Okullar İkamet adresleri, okul başarı puanları ve devam- devamsızlık kriterleri ile öğrenci alan okullar ► Merkezi sınavla almayan Anadolu Liseleri ► Merkezi sınavla almayan Anadolu İmam Hatip Liseleri ► Merkezi sınavla almayan Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri Yetenek Sınavıyla Alan Okullar Yetenek sınavı ve okul başarı puanı ile öğrenci alan okullar ► Anadolu Liseleri ► Güzel Sanatlar Liseleri ► Anadolu İmam Hatip Liseleri ► Spor Liseleri ► Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri

HANGİ LİSELERİ TERCİH EDEBİLİRİM? 1. Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar Hüseyin Celal Yardımcı Fen

HANGİ LİSELERİ TERCİH EDEBİLİRİM? 1. Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi (AĞRI) Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi (AĞRI) Ağrı Dağı Anadolu Lisesi (AĞRI) 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi (AĞRI) Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (AĞRI) Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (KIZ) (AĞRI) Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi (ERKEK) (AĞRI) Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi (PATNOS) Merkezi tercihte Merkezî sınavla öğrenci alan okulları seçebilirim. Burada Ağrı’da okullar yazıyor ayrıca sadece Ağrı’da değil bütün illerde sınavla alan okulları tercih edebilirim. 5 tercih hakkım var. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi (PATNOS) Fatımatü Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (KIZ) (DOĞUBAYAZIT) Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi (ELEŞKİRT)) Doğubeyazıt Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi (DOĞUBEYAZIT) 2. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar Yerel tercihte sadece Ağrı ilindeki okulları seçebilirim. İkamet adresleri, okul başarı puanları ve devamsızlık kriterleri ile öğrenci alan okullardır. Burada kayıt alanındaki okullar (Patnos) yazıyor. Ayrıca komşu kayıt alanındaki okullardan ve diğer okullardan da tercih edebilirim. 5 tercih hakkım var. Pansiyonlu okul seçerken 5 tercih hakkım var. Patnos Anadolu Lisesi Patnos Alparslan Anadolu Lisesi Mimar Sinan Anadolu Lisesi Süphandağı Anadolu Lisesi İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Patnos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kız) Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi 3. Pansiyonlu Okullar Pansiyonu olan ve merkezi sınavla almayan okullar

1. MERKEZİ YERLEŞTİRME Merkezi sınavla öğrenci alan Ø Fen Liselerini, Ø Sosyal Bilimler Liselerini,

1. MERKEZİ YERLEŞTİRME Merkezi sınavla öğrenci alan Ø Fen Liselerini, Ø Sosyal Bilimler Liselerini, Ø Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarını, Ø Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu teknik Programlarını Tercih eden öğrencilerin Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Merkezi Sınav Puanı puan eşitliği halinde sırası ile; Ø 8’inci Ø 7’inci Ø 6’ıncı

Merkezi Sınav Puanı puan eşitliği halinde sırası ile; Ø 8’inci Ø 7’inci Ø 6’ıncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne; Eşitlik durumunda; Ø 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, Ø Tercih önceliğine, Ø Öğrencinin doğum tarihi, yaşı küçük olan kriterleri ile yerleştirme yapılır.

2. YEREL YERLEŞTİRME ØOkulun türü, ØKontenjanı, ØBulunduğu yer, Esaslarına göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı

2. YEREL YERLEŞTİRME ØOkulun türü, ØKontenjanı, ØBulunduğu yer, Esaslarına göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı doğrultusunda yapılır.

Yerel Yerleştirme; Øİkamet adresi, ØOkul başarı puanı, ØDevamsızlık, ØEşitlik olması durumunda sırasıyla; Ø 8’inci

Yerel Yerleştirme; Øİkamet adresi, ØOkul başarı puanı, ØDevamsızlık, ØEşitlik olması durumunda sırasıyla; Ø 8’inci Ø 7’inci Ø 6’ıncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

TERCİH SAYISI Öğrenciler; Ø Merkezi Yerleştirme, Ø Yerel yerleştirme, Ø Pansiyonlu okullar olmak üzere

TERCİH SAYISI Öğrenciler; Ø Merkezi Yerleştirme, Ø Yerel yerleştirme, Ø Pansiyonlu okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Ø Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

Tercihler; Ø Yerel yerleştirmede kendi kayıt alanından ve aynı okul türünden en fazla 3

Tercihler; Ø Yerel yerleştirmede kendi kayıt alanından ve aynı okul türünden en fazla 3 olmak üzere toplam 5, Ø Merkezi yerleştirmede toplam 10, Ø Pansiyonlu okullarda da toplam 5 okul olarak yapılacaktır.

ØMerkezi yerleştirme ile yerleşemeyen öğrenciler, nakil döneminde, kendi kayıt alanlarından ve aynı okul türünden

ØMerkezi yerleştirme ile yerleşemeyen öğrenciler, nakil döneminde, kendi kayıt alanlarından ve aynı okul türünden en az 2 tercih olmak üzere toplam 3 yerel yerleştirme tercihi yapmak zorundadırlar.

TERCİH İŞLEMLERİ KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları

TERCİH İŞLEMLERİ KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. ( 3 Tercih ) Zorunlu KOMŞU KAYIT ALANI Öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. DİĞER Öğrenci için ikamet adresi ve Komşu Kayıt Alanında yer almayan okulları belirtir.

TERCİH İŞLEMLERİ ØSınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler

TERCİH İŞLEMLERİ ØSınava giren ve merkezî sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. ØYerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından ; https: //e-okul. meb. gov.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından ; https: //e-okul. meb. gov. tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/İmamhatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili okul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Ø Tercihler elektronik ortam üzerinden ya da ortaokul/İmamhatip ortaokulu müdürlükleri aracılığı ile yapılacaktır. Ø Tercih takvimi doğrultusunda öngörülen süre içerisinde tercih değişikliği ya da iptali gerçekleştirilebilir.

TERCİH İŞLEMLERİ • Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar İçin okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci

TERCİH İŞLEMLERİ • Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar İçin okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine velinin doldurup imzalayarak verdiği ‘Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1’ e bağlı kalarak veli adına yapacaktır. (29 temmuz 2020 saat 17. 00’ye kadar )

TERCİH İŞLEMLERİ ØÖzel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt

TERCİH İŞLEMLERİ ØÖzel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de gerekli şartları taşımaları kaydıyla her iki yerleştirme türü için de başvuruda bulunabileceklerdir. Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları halinde sınavla öğrenci alan okullar için tercihlerini ‘açık öğretim ortaokulu ve yurt dışından başvuran öğrenciler için tercih ön çalışma formu EK-2’yi doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurduğu formu klavuzda belirtilen adrese 29 temmuz 2020 tarihi mesai bitimine kadar göndermeleri gerekmektedir.

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirilme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan

TERCİH İŞLEMLERİ Ø Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirilme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca 24 -26 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ ØAçık liseler ve yetenek ile öğrenci alan okulların dışındaki öğrenci kayıtları sistem

TERCİH İŞLEMLERİ ØAçık liseler ve yetenek ile öğrenci alan okulların dışındaki öğrenci kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ ØAçık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler nakil döneminde başvurmaları halinde nakil ve yerleştirme

TERCİH İŞLEMLERİ ØAçık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler nakil döneminde başvurmaları halinde nakil ve yerleştirme komisyonlarınca, uygun kontenjanı olan okullara yerleştirilebileceklerdir.

ØÖzel eğitim gereksinimi bulunan öğrencilerde nakil döneminde engelli sağlık kurulu/Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu(

ØÖzel eğitim gereksinimi bulunan öğrencilerde nakil döneminde engelli sağlık kurulu/Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu( ÇÖZGER) ve özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda nakil ve yerleştirme komisyonlarınca, yerel yerleştirme hükümleri çerçevesinde 24 -26 Ağustos tarihlerinde yerleştirileceklerdir.