2020 2021 ETM RETM YILI Yksekova Anadolu mam

  • Slides: 21
Download presentation
2020– 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi SEMİNER KONUSU: Uzaktan Eğitim

2020– 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi SEMİNER KONUSU: Uzaktan Eğitim Sürecinde Velilerle İletişim ve İşbirliği

Bugün Nelerden Bahsedeceğiz? Eğitimde Ailenin Rolünün Önemi Uzaktan Eğitim Sürecinde Okul veli işbirliği

Bugün Nelerden Bahsedeceğiz? Eğitimde Ailenin Rolünün Önemi Uzaktan Eğitim Sürecinde Okul veli işbirliği

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Veliler çocukların başarısında okul kadar hatta daha da önemli bir etkiye

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Veliler çocukların başarısında okul kadar hatta daha da önemli bir etkiye sahiptir.

Çocukların ders başarısını etkileyen en önemli etkenlerden birisi aile ortamı ve tutumdur Aile ne

Çocukların ders başarısını etkileyen en önemli etkenlerden birisi aile ortamı ve tutumdur Aile ne kadar sağlıklı ve bilinçli ise çocukların başarı düzeyleri o kadar yükselir.

Araştırma sonuçları: Ülkemizde yapılan bir araştırma ders başarısı düşük 7 -17 yaş grubu çocukların

Araştırma sonuçları: Ülkemizde yapılan bir araştırma ders başarısı düşük 7 -17 yaş grubu çocukların yarısının anne baba ilişkilerinin kötü olduğu,

Yarısından fazlasının ise babalarının kendilerine vakit ayıramayacak kadar meşgul oldukları görülmüştür.

Yarısından fazlasının ise babalarının kendilerine vakit ayıramayacak kadar meşgul oldukları görülmüştür.

AİLE BİR TAKIMDIR BAŞARIYI KAZANMADA HER ZAMAN TAKIM RUHU ESASTIR

AİLE BİR TAKIMDIR BAŞARIYI KAZANMADA HER ZAMAN TAKIM RUHU ESASTIR

“ŞU DÜNYADA HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ÇOCUK VAR!

“ŞU DÜNYADA HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR ÇOCUK VAR! O, SİZİN EVİNİZDE YAŞIYOR. ” D. Cüceloğlu

O halde ; Öğrencinin okuldaki başarısı mutlak manada Ailenin çocuğuna bu ortamda destek vermesi

O halde ; Öğrencinin okuldaki başarısı mutlak manada Ailenin çocuğuna bu ortamda destek vermesi ve öğretmenleriyle iyi diyalog içerisinde olmasıyla doğru orantılıdır.

Okul- Veli İşbirliği/veli iletişimi

Okul- Veli İşbirliği/veli iletişimi

İletişim Nedir? İletişim, insanların arasında duygu ve fikirlerin akışıdır. Bir kimsenin duygularını ve düşüncelerini

İletişim Nedir? İletişim, insanların arasında duygu ve fikirlerin akışıdır. Bir kimsenin duygularını ve düşüncelerini diğerlerine açık seçik olarak belirtmesi sürecidir. İletişim bireyin biyolojik gelişimine ve kültürel ve toplumsal çevresindeki ilişki ve etkileşimlerine koşut olarak sürekli gelişen, değişen ve buna karşılık bireyi de değiştiren bir olgudur. İletişim bireyin kültürel çevresi (hem doğal hem toplumsal çevresi) ile ilişkilerine göre değişip gelişen ve buna karşılık insanı değiştiren bir süreçtir ( Zıllıoğlu 1993: 94).

Pozitif bir iletişim ve işbirliği. . . Destekleyici bir ilişki kurulup, pozitif yönde bir

Pozitif bir iletişim ve işbirliği. . . Destekleyici bir ilişki kurulup, pozitif yönde bir iletişimle bu işbirliğinde en büyük desteği çocuğun kendisi sağlayabilir. Ona fayda sağlayacak tüm süreç anlayabileceği şekilde çocuğa açıklanırsa ve iletişim konusunda korku duymadan paylaşımcı olması öğütlenirse bu ilişki çok daha sağlıklı ilerler. Bir sorunla karşılaştığında onu çözme konusunda çocuğa yardımcı olmak, onu çalışma konusunda teşvik etmek okul başarısı için olmazsa olmazdır.

Ailelerin üzerine düşen en önemli görev. . . Okulda öğrenciye kazandırılan davranışlar ve alışkanlıklar

Ailelerin üzerine düşen en önemli görev. . . Okulda öğrenciye kazandırılan davranışlar ve alışkanlıklar evde aile tarafından pekiştirilmezse zamanla kısa zamanda unutulabilir. Ailelerin evde sağladıkları ortam ve koşullar en az okulda sağlananlar kadar önemlidir. Çocuğa çalışabileceği bir alan yaratmak, baskıcı olmamak koşuluyla ödevlerini kontrol etmek, derslerini evde pekiştirmesine yardımı olmak, zorlandığı derslerde farklı yollar göstermek, gerekirse öğretmeniyle iletişime geçip çözüm yolları istişare etmek öğrenci başarısı için idealdir.

Zaman yönetimi ve planlamanın önemi. . . Etkin bir zaman yönetimi ve planlaması ile

Zaman yönetimi ve planlamanın önemi. . . Etkin bir zaman yönetimi ve planlaması ile çocuğun evdeki okulla ilişkili görevleri belirli bir rutine oturtularak çalışma disiplini sağlanabilir. Ayrıca okulda yapılanlarla ilgili sürekli iletişimde olunması çocuğun geleceğine olan ilgisini net bir şekilde göstermesini sağlar ve onun ilerlemesi konusunda doğru ve sürekli bilgiye ulaşmasını kolaylaştırır.

Sınav kaygılarının giderilmesi için. . . Sınavlara hazırlık sürecinde hem öğrenciler hem anne babalar

Sınav kaygılarının giderilmesi için. . . Sınavlara hazırlık sürecinde hem öğrenciler hem anne babalar çok yoğun bir kaygı yaşamaktadırlar. Bu durumla başa çıkamayan aile bireyleri arasında çatışmalar başlar ve iletişimin çok önemli olduğu bu dönemde ciddi sorunlar baş gösterir. Bu dönemde okulun rehberlik öğretmeleriyle aile arasında kurulacak iletişim, kaygıyı atlatmada ve çocuğun sınav başarısında önemli rol oynar.

*Mümkünse velilerin evleri ziyaret edilmeli Öğrencinin nasıl bir ortamda yaşadığı, Nasıl bir ders çalışma

*Mümkünse velilerin evleri ziyaret edilmeli Öğrencinin nasıl bir ortamda yaşadığı, Nasıl bir ders çalışma ortamına sahip olunduğu tespit edilir ve bilinirse; veli , ona göre yönlendirilip çalışma programı sunulabilir

Doğru ve Yeterli Kaynak Öğrencilerin ders kitapları haricinde yararlanacakları kaynakların müfredata ve sınıf seviyesine

Doğru ve Yeterli Kaynak Öğrencilerin ders kitapları haricinde yararlanacakları kaynakların müfredata ve sınıf seviyesine uygun olanları belirlenerek veli doğru şekilde yönlendirilmeli.

 Okul alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız. Okulda bulunduğunuz süre

Okul alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız. Okulda bulunduğunuz süre içerisinde; �� Okul hijyen kurallarına uyunuz, Sosyal mesafeye dikkat ediniz, Görüşmelerinizi en kısa sürede tamamlayınız. • Okul idaresi ve öğretmenler iletişimi, uzaktan erişim (telefon, SMS, e-posta vb. ) ile sağlayınız. Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz:

 Çocuğu okula karşı negatif etkileyecek, okulla, öğretmeniyle ve okumakla ilgili olumsuz eleştirilerin onun

Çocuğu okula karşı negatif etkileyecek, okulla, öğretmeniyle ve okumakla ilgili olumsuz eleştirilerin onun yanında yapılmaması istenmeli

Asıl önemli olan aranızdaki iletişimdir. Eğitim ve diplomadan daha önemli bir şey; çocuğunuzla aranızdaki

Asıl önemli olan aranızdaki iletişimdir. Eğitim ve diplomadan daha önemli bir şey; çocuğunuzla aranızdaki sıcak iletişimin kaybolmamasıdır. Hayat boyu buna ihtiyacınız olacak.

TEŞEKKÜRLER. . .

TEŞEKKÜRLER. . .