2017 2018 ETM RETM YILI SAVUR ANADOLU MAM

  • Slides: 22
Download presentation
2017 – 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAVUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Evin Okula Yakınlaşması

2017 – 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAVUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi SEMİNER KONUSU: Öğretmen-öğrenci-veli iletişimi Devamsızlığın okul terki, sınıf tekrarı ve çocuğun okula aidiyet duygusu üzerindeki etkisi

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Veliler çocukların başarısında okul kadar hatta daha da önemli bir etkiye

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Veliler çocukların başarısında okul kadar hatta daha da önemli bir etkiye sahiptir.

ÇOCUKLARIN DERS BAŞARISINI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİ DE AİLE ORTAMIDIR Aile ne kadar

ÇOCUKLARIN DERS BAŞARISINI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİ DE AİLE ORTAMIDIR Aile ne kadar sağlıklı ve bilinçli ise çocukların başarı düzeyleri o kadar yüksek olur.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI: Ülkemizde yapılan bir araştırma ders başarısı düşük 7 -17 yaş grubu çocukların

ARAŞTIRMA SONUÇLARI: Ülkemizde yapılan bir araştırma ders başarısı düşük 7 -17 yaş grubu çocukların yarısının anne baba ilişkilerinin kötü olduğu,

Yarısından fazlasının ise babalarının kendilerine vakit ayıramayacak kadar meşgul oldukları görülmüştür.

Yarısından fazlasının ise babalarının kendilerine vakit ayıramayacak kadar meşgul oldukları görülmüştür.

Öğrencinin okuldaki başarısı mutlak manada Ailenin çocuğuna bu ortamda destek vermesi ve öğretmenleriyle iyi

Öğrencinin okuldaki başarısı mutlak manada Ailenin çocuğuna bu ortamda destek vermesi ve öğretmenleriyle iyi diyalog içerisinde olmasıyla doğru orantılıdır.

OKUL- VELİ- ÖĞRENCİ İŞBİRLİĞİ/ VELİ İLETİŞİMİ

OKUL- VELİ- ÖĞRENCİ İŞBİRLİĞİ/ VELİ İLETİŞİMİ

ÖĞRETMEN VELİ GÖRÜŞMELERİNİN KONULARI ŞUNLAR OLABİLİR Çocuğun gelişim düzeyi ve bireysel farklarını dikkate alan

ÖĞRETMEN VELİ GÖRÜŞMELERİNİN KONULARI ŞUNLAR OLABİLİR Çocuğun gelişim düzeyi ve bireysel farklarını dikkate alan bir okuma öğretimi nasıl olmalıdır? Kazanılmış okuma davranışlarının kalıcılığını sağlamak için yapılması gerekenler. Evde gerçekleştirilecek eğitim etkinlikleri neler olmalıdır? Yapılması gereken sınıf içi çalışmalar nelerdir? Çoklu öğretim ortamlarından (kütüphane, eğlendirici çocuk yayınlar, televizyon vb. ) nasıl yararlanılabilir?

 Velilerin öğrencinin ders başarı durumunu Sağlıklı ve devamlı takip etmesi gerekir.

Velilerin öğrencinin ders başarı durumunu Sağlıklı ve devamlı takip etmesi gerekir.

 Çocuğu okula karşı negatif etkileyecek, okulla, öğretmeniyle ve okumakla ilgili olumsuz eleştirilerin onun

Çocuğu okula karşı negatif etkileyecek, okulla, öğretmeniyle ve okumakla ilgili olumsuz eleştirilerin onun yanında yapılmaması gerekir.

ÇOCUĞUNUZUN SINIRLARINI ZORLAMAYIN. Her çocuğun kapasitesi, yetenekleri, ilgileri, farklıdır. Çocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını beklemek, onlara

ÇOCUĞUNUZUN SINIRLARINI ZORLAMAYIN. Her çocuğun kapasitesi, yetenekleri, ilgileri, farklıdır. Çocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını beklemek, onlara eğitim hayatları boyunca verebileceğiniz en büyük zarardır.

DAYAK VE ŞİDDETTEN KAÇININ. Saldırganlık çocukta ciddi olumsuz sonuçlar doğurur.

DAYAK VE ŞİDDETTEN KAÇININ. Saldırganlık çocukta ciddi olumsuz sonuçlar doğurur.

Aşırı kural koymak da, fazlasıyla kuralsız olmak da çocuğa zarar verir. Çocuk için evde

Aşırı kural koymak da, fazlasıyla kuralsız olmak da çocuğa zarar verir. Çocuk için evde düzenli ve kuralların olduğu bir ortam gereklidir.

Çok fazla televizyon ve bilgisayara maruz kalan çocuklarda davranış problemleri oluşmaktadır. GÜNÜMÜZDE ÖZELLİKLE TELEVİZYON

Çok fazla televizyon ve bilgisayara maruz kalan çocuklarda davranış problemleri oluşmaktadır. GÜNÜMÜZDE ÖZELLİKLE TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR KONUSUNDA SEÇİCİ VE SINIRLAYICI OLUN. ÇOCUĞUNUZ UYKU VAKTİNİ İYİ AYARLAMASI GEREKİR.

DESTEKLEYİCİ TUTUMU BENİMSEYEN AİLE, ÇOCUKLARINA İYİ MODEL OLAN AİLEDİR. çocuğunuz birçok davranışınızı Unutmayın ki,

DESTEKLEYİCİ TUTUMU BENİMSEYEN AİLE, ÇOCUKLARINA İYİ MODEL OLAN AİLEDİR. çocuğunuz birçok davranışınızı Unutmayın ki, örnek alıyor!

AİLENİN MUTLULUĞU ÇOCUĞA PSİKOLOJİK GÜVEN VERİR. Aile içinde çocuğa karşı tutarsızlıklar olmamalıdır. (Çift yönlü

AİLENİN MUTLULUĞU ÇOCUĞA PSİKOLOJİK GÜVEN VERİR. Aile içinde çocuğa karşı tutarsızlıklar olmamalıdır. (Çift yönlü davranış çocuğu yalancılığa ve ikiyüzlülüğe iter. )

ASIL ÖNEMLİ OLAN ARANIZDAKİ İLETİŞİMDİR. Eğitim ve diplomadan daha önemli bir şey; çocuğunuzla aranızdaki

ASIL ÖNEMLİ OLAN ARANIZDAKİ İLETİŞİMDİR. Eğitim ve diplomadan daha önemli bir şey; çocuğunuzla aranızdaki sıcak iletişimin kaybolmamasıdır. Hayat boyu buna ihtiyacınız olacak.

ÇOCUK NEYİ ÖĞRENİR? EĞER BİR ÇOCUK KINANARAK YAŞARSA SUÇLAMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK DÜŞMANCA

ÇOCUK NEYİ ÖĞRENİR? EĞER BİR ÇOCUK KINANARAK YAŞARSA SUÇLAMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK DÜŞMANCA DAVRANIŞLAR İÇİNDE YAŞARSA KAVGA ETMEYİ ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK ALAY EDİLEREK YAŞARSA SIKILGANLIĞI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK UTANÇ İÇİNDE YAŞARSA SUÇLULUK DUYMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK DÜŞMANLIKLAR İÇİNDE BÜYÜRSE SALDIRGANLIĞI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK HOŞGÖRÜYLE YAŞARSA SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK TEŞVİK EDİLEREK YAŞARSA

EĞER BİR ÇOCUK HOŞGÖRÜYLE YAŞARSA SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK TEŞVİK EDİLEREK YAŞARSA ÖZGÜVENİ ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK DEĞER VERİLEREK YAŞARSA SAYGI DUYMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK EŞİTLİK ORTAMINDA YAŞARSA ADALETİ ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK GÜVEN DUYGUSU İÇİNDE YAŞARSA İNANMAYI ÖĞRENİR. ÇOCUK AİLENİN, AİLE DE TOPLUMUN ÜRÜNÜDÜR; ÇOCUK YAŞADIĞINI ÖĞRENİR.

DEVAMSIZLIK-OKUL TERKİ- SINIF TEKRARI Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;

DEVAMSIZLIK-OKUL TERKİ- SINIF TEKRARI Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

SINIF TEKRARI VE ÖĞRENİM HAKKI Öğrencilerden; Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf

SINIF TEKRARI VE ÖĞRENİM HAKKI Öğrencilerden; Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır

TEŞEKKÜRLER. . .

TEŞEKKÜRLER. . .