2011 2013 met pagrindinio ir vidurinio ugdymo program

  • Slides: 4
Download presentation
2011– 2013 metų pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų bendrųjų ugdymo planų analizė Darbą parengė:

2011– 2013 metų pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų bendrųjų ugdymo planų analizė Darbą parengė: Technologijų pedagogikos IIkr studentės Aliona Jakovleva Aušra Kimutytė Neringa Kavaliauskaitė

V. Jūsų vadovaujamos klasės mokinys medikų sprendimu mokomas namuose. Kaip organizuojamas jo ugdymas? XV

V. Jūsų vadovaujamos klasės mokinys medikų sprendimu mokomas namuose. Kaip organizuojamas jo ugdymas? XV SKIRSNIS. MOKINIŲ MOKYMAS NAMIE IR SAVARANKIŠKO MOKYMOSI ORGANIZAVIMAS • 79. Mokiniui, negalinčiam mokytis bendrojo ugdymo mokykloje, sudaromos sąlygos mokytis švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka savarankiškai ar mokytis namie. Mokymas namie gali būti vykdomas nuotoliniu būdu arba organizuojant pamokas namie. • 80. Mokiniui, mokomam per pamokas, organizuojamas namie, mokykla, suderinusi su mokinio tėvais (globėjais ar rūpintojais) ir atsižvelgdama į gydytojo rekomendacijas, rengia individualų ugdymo planą. Namie mokomam mokiniui 5– 6 klasėse skiriama 12 savaitinių pamokų, 7– 8 klasėse – 13, 9– 10 klasėse – 15, 11– 12 klasėse – 14. Dalį pamokų gydytojo leidimu mokinys gali lankyti mokykloje arba mokytis nuotoliniu būdu. • 81. Suderinus su mokinio tėvais (globėjais, rūpintojais), mokyklos vadovo įsakymu mokinys gali nesimokyti dailės, muzikos, technologijų ir kūno kultūros. Dienyne ir mokinio individualiame ugdymo plane prie mokinio nesimokomų dalykų įrašoma „atleista“. Dalis pamokų, gydytojo leidimu lankomų papildomai, įrašoma į mokinio individualų ugdymo planą.

VI. 9 klasės mokinys, kuriai Jūs vadovaujate, gyvena Airijoje, tačiau mokosi Lietuvoje. Kaip organizuojamas

VI. 9 klasės mokinys, kuriai Jūs vadovaujate, gyvena Airijoje, tačiau mokosi Lietuvoje. Kaip organizuojamas jo ugdymas? XIV SKIRSNIS. IŠVYKSTANčIŲ LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIEČIŲ, ATVYKSTANČIŲ UŽSIENIEČIŲ, TURINČIŲ TEISĘ NUOLAT AR LAIKINAI GYVENTI LIETUVOS RESPUBLIKOJE, LIETUVIŲ KILMĖS UŽSIENIEČIŲ IR IŠEIVIŲ VAIKŲ UGDYMO ORGANIZAVIMAS 75. Mokiniai, kurie išvyksta gyventi ar (ir) mokytis į užsienį, pateikę prašymą mokyklos, kurioje jie mokėsi, vadovui, lietuvių kalbos, istorijos ar visų atitinkamos klasės dalykų gali mokytis savarankiškai švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka. Pageidaujantieji mokytis nuotolinio mokymosi būdu kreipiasi į mokyklą, vykdančią nuotolinį mokymą.

II. 8 klasės mokinys tris mėnesius mokosi sanatorijoje. Kaip organizuojamas jo ugdymas? • V

II. 8 klasės mokinys tris mėnesius mokosi sanatorijoje. Kaip organizuojamas jo ugdymas? • V SKIRSNIS. VAIKŲ, BESIGYDANČIŲ STACIONARINĖJE ASMENS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOJE, UGDYMO ORGANIZAVIMAS • 162. Kiekvienam mokiniui sanatorijos mokykloje sudaromas individualus ugdymo planas vadovaujantis Bendrųjų ugdymo planų 111 punktu, neviršijant nustatyto minimalaus pamokų skaičiaus mokiniui per savaitę. • 163. Sanatorijos mokykla mokyklos ugdymo planą ir mokinio individualius planus gali koreguoti pagal mokinio ligos pobūdį, gydytojų rekomendacijas ir turimas mokymo lėšas. • 163. 1. Sanatorijos mokykla, skirta vaikams, atvykusiems trumpai gydytis į sanatoriją, į sudaromus mokinio individualius ugdymo planus neįtraukia dailės, muzikos, technologijų, kūno kultūros dalykų. Mokykla savo nuožiūra, atsižvelgdama į mokinio sveikatą, gali nežymiai mažinti dalykams skirtų pamokų skaičių, kuris nurodytas Bendrųjų ugdymo planų 111 punkte.