2007 2013 m periodo programavimo laikotarpis Agn Narueviit

  • Slides: 39
Download presentation
2007 -2013 m. periodo programavimo laikotarpis Agnė Naruševičiūtė Živilė Čimolauskaitė

2007 -2013 m. periodo programavimo laikotarpis Agnė Naruševičiūtė Živilė Čimolauskaitė

Turinys 1. Paraiškų pateikimas. 2. Reikalavimai paraiškos pildymui, paraiškos formos pristatymas. 3. Tinkamos finansuoti

Turinys 1. Paraiškų pateikimas. 2. Reikalavimai paraiškos pildymui, paraiškos formos pristatymas. 3. Tinkamos finansuoti išlaidos, jų pagrindimas. 4. Paraiškų vertinimas ir atranka. 5. Pareiškėjų informavimas ir konsultavimas.

Paraiškų pateikimas Pareiškėjas turi viename užklijuotame ir užantspauduotame voke (ar kitokiame pakete) pateikti: -

Paraiškų pateikimas Pareiškėjas turi viename užklijuotame ir užantspauduotame voke (ar kitokiame pakete) pateikti: - vieną paraiškos ir jos priedų originalą, ant kurio turi būti nurodoma “ORIGINALAS”; - dvi paraiškos ir jos priedų kopijas, ant kurių nurodoma “KOPIJA”; - elektroninę užpildytos paraiškos (A ir B dalys) ir projekto išlaidų pagrindimo versiją (CD).

Paraiškų pateikimas Paraiškos ir jų kopijų dokumentai turi būti susegti aplankaluose kietais viršeliais. Visi

Paraiškų pateikimas Paraiškos ir jų kopijų dokumentai turi būti susegti aplankaluose kietais viršeliais. Visi paraiškos lapai turi būti sunumeruoti. PATEIKIMO BŪDAI: § pristatant asmeniškai pareiškėjo ar įgalioto asmens; § pristatyta pašto kurjerio; § atsiųsta paštu, registruotu laišku. ADRESAS: Paramos fondas Europos socialinio fondo agentūra Gynėjų g. 16, LT-01109 Vilnius

Paraiškų pateikimas Paraiškos pagal priemones turi būti pateiktos: “Žmogiškųjų išteklių tobulinimas viešajame sektoriuje“ Iki

Paraiškų pateikimas Paraiškos pagal priemones turi būti pateiktos: “Žmogiškųjų išteklių tobulinimas viešajame sektoriuje“ Iki 2009 m. sausio 5 d. 16. 30 val. “Šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas“ Tiksli paraiškų pateikimo data bus nurodyta paskelbtame kvietime teikti paraiškas. Siunčiant paštu, išsiuntimo vietos pašto antspaudo data turi būti ne vėlesnė kaip skelbime apie kvietimą teikti paraiškas nurodyta data. Vėliau gauta paraiška nebus nagrinėjama.

Paraiškų pateikimas Teikiant paraišką pildoma paraiškos dėl projekto finansavimo bendroji (A) dalis ir paraiškos

Paraiškų pateikimas Teikiant paraišką pildoma paraiškos dėl projekto finansavimo bendroji (A) dalis ir paraiškos specialioji (B) dalis: Ø Ø Paraiškos dėl projekto finansavimo bendrosios (A) dalies forma ir pildymo instrukcija yra patvirtinta Lietuvos Respublikos finansų ministro 2008 m. vasario 20 d. įsakymu Nr. 1 K-066 (Žin. , 2008, Nr. 23 -861) Paraiškos specialiosios (B) dalies forma ir pildymo instrukcija pateikta Aprašo, pagal atitinkamą priemonę, priede. Paraiška turi būti užpildyta lietuvių kalba kompiuteriu. Ranka užpildyta paraiška bus nenagrinėjama.

Paraiškų pateikimas Kartu su paraiška abiejų priemonių pareiškėjas ir (ar) partneriai turi pateikti: Ø

Paraiškų pateikimas Kartu su paraiška abiejų priemonių pareiškėjas ir (ar) partneriai turi pateikti: Ø pareiškėjo ir partnerio steigimo dokumentų kopiją; Ø pareiškėjo ir partnerio atsiskaitymo su valstybės, savivaldybių biudžetais ir valstybės pinigų fondais pažymą, išduotą Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos skyriaus*; Ø Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinių skyrių pažymą apie pareiškėjo ir partnerio skolos Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui turėjimą ar neturėjimą *; Ø projekto išlaidų pagrindimą; Ø dokumentus, įrodančius pakankamus pareiškėjo administravimo gebėjimus vykdant projektą. Priklausomai nuo to, kaip bus vykdomas projekto administravimas, turi būti pateikta: projektą administruojančio personalo gyvenimo ir veiklos aprašymai (CV) arba darbuotojų pareigybių aprašymai, arba techninės užduoties administravimo paslaugoms įsigyti projektas; * - biudžetinėms įstaigoms šių dokumentų teikti nereikia ir pažymos turi būti išduotos ne anksčiau nei prieš 1 mėnesį iki paraiškos teikimo.

Paraiškų pateikimas Priemonės VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K kartu su paraiška pareiškėjas ir

Paraiškų pateikimas Priemonės VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K kartu su paraiška pareiškėjas ir (ar) partneriai taip pat turi pateikti: Ø Ø Ø pareiškėjo ir (ar) partnerio (-ių) nuosavą indėlį įrodančius dokumentus ; projekte dalyvaujančių įstaigų (organizacijų ) mokymo poreikių įvertinimą ir darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo planą (- us); mokymo paslaugų įsigijimo techninės užduoties projektą (- us) pirmiems projekto vykdymo metams.

Paraiškos dėl projekto finansavimo bendrosios A dalies pildymas Paraiškos dėl projekto finansavimo bendroji (A)

Paraiškos dėl projekto finansavimo bendrosios A dalies pildymas Paraiškos dėl projekto finansavimo bendroji (A) dalis

Paraiškos dėl projekto finansavimo specialiosios B dalies pildymo pastabos 1. Veiklų pavadinimai ir numeracija

Paraiškos dėl projekto finansavimo specialiosios B dalies pildymo pastabos 1. Veiklų pavadinimai ir numeracija turi sutapti visose paraiškos dalyse; 2. Detalizuojant projekto poreikį, rezultatus ir naudą būtina išsamiai ir konkrečiai aprašyti (atitinkamai pagal priemones - B dalies 2 arba 3 lentelės): Ø Ø kokias problemas, jų priežastis planuojama spręsti teikiamu projektu (pagrįskite skaičiais, statistine analize, atliktais tyrimais); tikslinės grupės situaciją ir problemas, susijusias su teikiamu projektu (pateikite informaciją, kaip buvo vertinami ir analizuojami tikslinės grupės problemos bei poreikiai); kaip projektas prisidės prie nurodytų problemų sprendimo ir kaip projektas padės tikslinėms grupėms spręsti jų problemas, kaip pasikeis tikslinės grupės situacija įgyvendinus projektą; kokybinius pokyčius įgyvendinus atskiras projekto veiklas;

Paraiškos dėl projekto finansavimo specialiosios B dalies pildymo pastabos 3. Veiklų aprašyme ir pagrindime

Paraiškos dėl projekto finansavimo specialiosios B dalies pildymo pastabos 3. Veiklų aprašyme ir pagrindime turi aiškiai atsispindėti kaip veiklos prisidės prie tikslų ir uždavinių pasiekimo, jų sąsaja su tiesioginių darbuotojo atliekamu darbu, kasdieninėmis funkcijomis, pokyčiai įgyvendinus kiekvieną projekto veiklą (B dalies 4 lentelė); 4. Privaloma pasiūlyti konkrečias priemones, kurios užtikrintų tai, kad projektas skatintų nediskriminavimo dėl lyties, rasės arba etninės kilmės, religijos arba tikėjimo, amžiaus, negalios, seksualinės orientacijos principo įgyvendinimą. Projekto veiklose turi būti integruotos konkrečios priemonės arba viešinimo renginiuose numatyti atskiri pranešimai, užtikrinantys nediskriminavimo principų įgyvendinimą.

PROJEKTO BIUDŽETO PILDYMAS

PROJEKTO BIUDŽETO PILDYMAS

Teisės aktai ir kiti dokumentai: Ø Ø Ø Išlaidų ir finansavimo reikalavimų atitikties taisyklės,

Teisės aktai ir kiti dokumentai: Ø Ø Ø Išlaidų ir finansavimo reikalavimų atitikties taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. 1179; Rekomendacijos dėl projektų išlaidų atitikties Europos socialinio fondo finansavimo reikalavimams (www. esparama. lt); Netiesioginių projekto išlaidų nustatymo ir apmokėjimo naudojant vienodo dydžio normą taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2008 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. 1 K-112 bei vėlesni pakeitimai (skelbiama interneto svetainėje www. esparama. lt); Projektų administravimo ir finansavimo taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. gruodžio 19 d. nutarimu Nr. 1443 (Žin. , 2008, Nr. 4 -132); 2007– 2013 M. Žmogiškųjų išteklių veiksmų programos 1 prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“ VP 1 -1. 1 -SADM-04 -K priemonės „Šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas“ projektų finansavimo sąlygų aprašas; 2007– 2013 M. Žmogiškųjų išteklių veiksmų programos 1 prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“ VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K priemonės „Žmogiškųjų išteklių tobulinimas viešajame sektoriuje“ projektų finansavimo sąlygų aprašas.

Biudžeto sandara: Ø Ø Patvirtinta biudžeto forma yra bendra, tačiau PROJEKTŲ FINANSAVIMO SĄLYGŲ APRAŠE

Biudžeto sandara: Ø Ø Patvirtinta biudžeto forma yra bendra, tačiau PROJEKTŲ FINANSAVIMO SĄLYGŲ APRAŠE nustatomos tinkamos biudžeto išlaidų eilutės atskiram veiksmų programos prioritetui. Paraiškos dėl projektų finansavimo bendrosios (A) dalies pildymo instrukcija patvirtinta LR finansų ministro 2008 m. vasario 20 d. įsakymu Nr. 1 K-066. Paraiškos dėl projekto finansavimo bendroji (A) dalis

1. Vykdymo išlaidos:

1. Vykdymo išlaidos:

1. 1. Darbo užmokestis Ø Ø Šiai eilutei priskiriamas projektą vykdančiam personalui planuojamas apskaičiuoti

1. 1. Darbo užmokestis Ø Ø Šiai eilutei priskiriamas projektą vykdančiam personalui planuojamas apskaičiuoti ir išmokėti darbo užmokestis bei išlaidos su darbo santykiais susijusiems darbdavio įsipareigojimams; Jei tas pats darbuotojas vykdo dalį tiesioginių veiklų, tai šioje eilutėje nurodoma tik ta darbo užmokesčio dalis, kuri yra susijusi su tiesioginių projekto veiklų vykdymu; Detalus darbo užmokesčio išlaidų paskirstymas pagal pareigybes ir valandų skaičių pateikiamas planuojamų projekto išlaidų pagrindime; Svarbu, kad projekto pabaigoje nebūtų viršyta bendra darbo užmokesčio išlaidų eilutei skirta lėšų suma bei tinkamai įvykdytos visos projekte numatytos veiklos ir pasiekti rezultatai.

Ø Ø Ø Jeigu viena ar kelios projekto veiklos neįvykdytos, įvykdytos nepilnai arba netinkamai,

Ø Ø Ø Jeigu viena ar kelios projekto veiklos neįvykdytos, įvykdytos nepilnai arba netinkamai, jų metu nepasiekti numatyti rezultatai arba jie nekokybiški, tai veiklai numatyta darbo užmokesčio išlaidų suma ar jos dalis laikoma netinkamomis finansuoti išlaidomis; Tikslinėms atostogoms, pašalpoms (išskyrus darbdavio mokamą ligos pašalpą už pirmas dvi ligos dienas), išeitinėms išmokoms, įmokoms į pensijų ir kitus fondus (išskyrus privalomas įmokas) skirtos išlaidos laikomos netinkamomis finansuoti; valstybės ar savivaldybių biudžetinių įstaigų valstybės tarnautojų ir kitų darbuotojų darbo užmokesčio išlaidos yra tinkamos tik kaip pareiškėjo nuosavas indėlis. Galima alternatyva – įstaigoje patvirtinti papildomus etatus (pareigybes) projekto darbuotojams, nustatant kitą darbo užmokesčio šaltinį (ES struktūrinių fondų ir (arba) valstybės bendrojo finansavimo lėšas). Tokiam darbui su darbuotojais turi būti sudaromos atskiros darbo sutartys.

1. 2. Projektą vykdančio personalo komandiruotės Ø Ø Šios išlaidos yra tinkamos tik tuo

1. 2. Projektą vykdančio personalo komandiruotės Ø Ø Šios išlaidos yra tinkamos tik tuo atveju, jei projekto vykdytojas (partneris) pats vykdo projekto veiklas arba jų dalį nepirkdamas paslaugų; Dienpinigiai, gyv. ploto nuoma, kelionių išlaidos, degalų įsigijimo (tik komandiruotės metu), registravimosi ir bilietų į renginį mokesčiai, draudimas etc. (pagal galiojančius LR teisės aktus) Šioje eilutėje negali būti nurodomos projekto veiklas vykdančių paslaugų teikėjų, prekių tiekėjų ir rangovų arba jų darbuotojų komandiruočių išlaidos. Tokios išlaidos įskaičiuojamos į paslaugų (prekių tiekimo, rangos ir kt. ) sutarčių kainą; Pagrindime rekomenduojama nurodyti komandiruočių skaičių, vietą, trukmę, paskirtį ir poreikį.

1. 3. Paslaugos Ø Ø Ø Šioje eilutėje nurodomos tiesioginėms projekto veikloms vykdyti būtinų

1. 3. Paslaugos Ø Ø Ø Šioje eilutėje nurodomos tiesioginėms projekto veikloms vykdyti būtinų paslaugų, kurių projekto vykdytojas (partneris) neturi galimybių ar teisės atlikti savo jėgomis, pirkimo iš paslaugų teikėjų išlaidos; Pavyzdžiai: studijų, tyrimų, rinkos tyrimai, mokymų organizavimas ir vykdymas, vertimas, maketavimas ir leidyba, ekspertizė ir konsultavimas, leidinių ir duomenų bazių prenumerata etc. Paslaugos perkamos iš LR ar užsienyje registruotų paslaugų tiekėjų – fizinių arba juridinių asmenų; Projekto administravimo paslaugų pirkimas nėra tinkamos išlaidos šioje biudžeto eilutėje; Paslaugų kainos turi atitikti rinkos kainas, todėl rekomenduojama kartu su paraiška pateikti paslaugų tiekėjų preliminarius komercinius pasiūlymus.

1. 3. Paslaugos (tęsinys) FSA apribojimai: Ø Ø Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-06

1. 3. Paslaugos (tęsinys) FSA apribojimai: Ø Ø Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K : pirkti paslaugas iš fizinio asmens, užsiimančio individualia švietimo veikla; Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K : programinės įrangos kūrimo ir diegimo išlaidos.

1. 4. Mokymo priemonių (trumpalaikio turto) įsigijimas FSA apribojimai (VP 1 -1. 1 -SADM-06

1. 4. Mokymo priemonių (trumpalaikio turto) įsigijimas FSA apribojimai (VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K ir VP 1 -1. 1 -SADM-04 -K ) Ø Išlaidos yra tinkamos tik tuo atveju, kai projekto vykdytojas (partneris) pats vykdo veiklas, nepirkdamas paslaugų;

1. 4. Mokymo priemonių (trumpalaikio turto) įsigijimas (tęsinys) Ø Ø Ø Nenudėvimų mokymo ir

1. 4. Mokymo priemonių (trumpalaikio turto) įsigijimas (tęsinys) Ø Ø Ø Nenudėvimų mokymo ir ugdymo priemonių (mokymo ar ugdymo procese naudojamų vaizdinių, techninių, demonstracinių priemonių, daiktų, medžiagų ir pratybų sąsiuvinių) įsigijimas; Numatomos įsigyti priemonės biudžete turėtų būti grupuojamos pagal vienarūšes turto grupes (pvz. vadovėliai, prietaisai, medžiagos. . ) Nurodytos kainos turi atitikti rinkos kainas, rekomenduojama pateikti tiekėjų preliminarius pasiūlymus.

1. 6. Viešinimas FSA apribojimai: Ø Ø Ø Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-04

1. 6. Viešinimas FSA apribojimai: Ø Ø Ø Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-04 -K – maksimali suma 5 proc. nuo visų tinkamų finansuoti tiesioginių projekto išlaidų Pagal VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K - maksimali suma 2 proc. nuo visų tinkamų finansuoti tiesioginių projekto išlaidų Lėšos šioje biudžeto eilutėje nėra skaidomos pagal veiklas (projekto biudžete);

2. Projekto dalyvių išlaidos

2. Projekto dalyvių išlaidos

2. 1. Dirbančiųjų darbo užmokestis Darbo santykiais su projekto vykdytoju (partneriu) susijusiems projekto dalyviams

2. 1. Dirbančiųjų darbo užmokestis Darbo santykiais su projekto vykdytoju (partneriu) susijusiems projekto dalyviams planuojamas apskaičiuoti ir išmokėti darbo užmokestis bei išlaidos su darbo santykiais susijusiems darbdavio įsipareigojimams; Ø Tinkamomis finansuoti darbo užmokesčio išlaidomis laikoma tik ta darbo užmokesčio išlaidų dalis, kuri yra apskaičiuota ir išmokėta už darbo laiką, kurio metu darbuotojai dalyvavo projekto veiklose; Ø Planuojamos išlaidos nurodomas biudžeto eilutėje bendra suma, pagrindime nurodant dalyvių skaičių ir valandų skaičių; Ø Netinkamos: viršvalandžių, švenčių ir poilsio dienų, atostogų, premijų, pašalpų, išeitinių išmokų, įmokų į pensijų ir kitus fondus išlaidos; FSA apribojimai: Ø Šios išlaidos yra tinkamos tik kaip projekto vykdytojo (partnerio) nuosavas indėlis. Ø

2. 2. Dalyvių kelionės, komandiruotės ir dalyvavimas renginiuose Ø Ø Ø Šiai eilutei priskiriamos

2. 2. Dalyvių kelionės, komandiruotės ir dalyvavimas renginiuose Ø Ø Ø Šiai eilutei priskiriamos projekto dalyvių (įskaitant projekto dalyvius, kurie nėra projekto vykdytojo (partnerio) darbuotojai) kelionių, komandiruočių ir dalyvavimo renginiuose išlaidos; Jeigu projekto dalyvis nėra siunčiamas į komandiruotę, jam pagal faktines išlaidas gali būti apmokamos (kompensuojamos) kelionių, gyvenamojo ploto nuomos, vykstančiųjų į užsienį draudimo, dalyvavimo renginiuose ir pan. ; Keliaujant organizacijos transportu arba į kelionę vykstančio asmens nuosavu transportu, atlyginama faktiškai sunaudotos degalų išlaidos; Jei nemokami dienpinigiai, maitinimo išlaidos - tinkamos; Pagrindime rekomenduojama nurodyti komandiruočių skaičių vietą, trukmę, paskirtį ir poreikį;

2. 2. Dalyvių kelionės, komandiruotės ir dalyvavimas renginiuose (tęsinys) FSA apribojimai (VP 1 -1.

2. 2. Dalyvių kelionės, komandiruotės ir dalyvavimas renginiuose (tęsinys) FSA apribojimai (VP 1 -1. 1 -SADM-04 -K): Ø Projekto dalyvių kelionių į muges, parodas, konferencijas bei pragyvenimo, dalyvavimo parodose, mugėse, konferencijose išlaidos nėra tinkamos.

2. 3. Kita (mokymo stipendijos) Reikalavimai tikslinei grupei: Ø Asmenims, kurie dėl šeimos įsipareigojimų

2. 3. Kita (mokymo stipendijos) Reikalavimai tikslinei grupei: Ø Asmenims, kurie dėl šeimos įsipareigojimų (prižiūri vaikus, neįgaliuosius ar senyvo amžiaus šeimos narius) nedirba arba turi sunkumų derindami šeimos ir darbo įsipareigojimus; Ø Asmenims, kurie dalyvauja mokymuose (bendrieji ir specialieji), motyvavimas ir konsultavime; Ø Asmenims, kurie neturi kitų, su darbo santykiais susijusių pajamų; Reikalavimai stipendijos dydžiui: Ø Mokymo stipendijos dydis turi neviršyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto minimalaus mėnesinio darbo užmokesčio ar jo pagrindu apskaičiuoto valandos įkainio; Ø Mokymo stipendijos dydis turi proporcingai priklausyti nuo mokymuose praleisto laiko.

3. Kryžminis finansavimas (ilgalaikio turto įsigijimas) Kryžminis finansavimas – projektui įgyvendinti būtinų veiklų, patenkančių

3. Kryžminis finansavimas (ilgalaikio turto įsigijimas) Kryžminis finansavimas – projektui įgyvendinti būtinų veiklų, patenkančių į ERPF paramos sritis, finansavimas ESF lėšomis; FSA apribojimai: Ø Ø Tik ilgalaikio turto, kuris yra tikslinės paskirties įsigijimas; Maksimali galima procentinė šios biudžeto eilutės išraiška - 20 proc. nuo visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

5. Netiesioginės išlaidos Ø Ø Netiesioginės projekto išlaidos – tai išlaidos, kurios nėra skiriamos

5. Netiesioginės išlaidos Ø Ø Netiesioginės projekto išlaidos – tai išlaidos, kurios nėra skiriamos tiesiogiai projekto veikloms vykdyti, tačiau yra būtinos ir tiesiogiai susijusios su tiesioginėmis projekto išlaidomis; Netiesioginių projekto išlaidų nustatymo ir apmokėjimo naudojant vienodo dydžio normą taisyklės, patvirtintos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2008 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. 1 K-112 bei vėlesni pakeitimai (skelbiama interneto svetainėje www. esparama. lt);

5. Netiesioginės išlaidos Ø Ø Ø Projekto administravimo paslaugos; Projektą administruojančių asmenų darbo užmokesčio

5. Netiesioginės išlaidos Ø Ø Ø Projekto administravimo paslaugos; Projektą administruojančių asmenų darbo užmokesčio ir komandiruočių išlaidos; bankų ar kitų finansų įstaigų suteiktų garantijų arba laidavimo draudimo sutarčių išlaidos (išmokant avansą); Ø banko mokesčiai už sąskaitos atidarymą ir tvarkymą; Ø transporto priemonių eksploatavimas ir kuro išlaidos; Ø Su projekto administravimo reikmėmis susijusių prekių pirkimo išlaidos, patalpų nuomos, komunalinių paslaugų etc.

Maksimali vienodo dydžio norma iki 600 000 - 20 procentų nuo 600 001 iki

Maksimali vienodo dydžio norma iki 600 000 - 20 procentų nuo 600 001 iki 900 000 - 18 procentų nuo 900 001 iki 1 500 000 - 16 procentų nuo 1 500 001 iki 2 700 000 - 12 procentų daugiau kaip 2 700 000 - 8 procentai Vienodo dydžio norma = Visos tinkamos finansuoti išlaidos – kryžminis finansavimas Vienodo dydžio normos pritaikymas = Tiesioginės išlaidos – kryžminis finansavimas* vienodo dydžio norma (A) dalis

Paraiškos priedo projekto išlaidų pagrindimas pildymas Projekto išlaidų pagrindimas

Paraiškos priedo projekto išlaidų pagrindimas pildymas Projekto išlaidų pagrindimas

Paraiškų vertinimas ir atranka - administracinės atitikties vertinimas; - tinkamumo finansuoti vertinimas; - naudos

Paraiškų vertinimas ir atranka - administracinės atitikties vertinimas; - tinkamumo finansuoti vertinimas; - naudos ir kokybės vertinimas. Kiekvieno vertinimo etapo metu agentūra, vadovaudamasi nustatyta vidaus paraiškų vertinimo tvarka, pareiškėją gali kviesti pokalbio, o prireikus įsitikinti, ar paraiškoje pateikta informacija yra pagrįsta – apsilankyti planuojamoje projekto įgyvendinimo vietoje. Patikros metu nustačius, jog pareiškėjas paraiškoje pateikė klaidingą arba klaidinančią informaciją, agentūra gali priimti sprendimą paraišką atmesti.

Administracinės atitikties vertinimas Vertinimo metu patikrinama, ar užpildyti visi paraiškos punktai, ar paraiška yra

Administracinės atitikties vertinimas Vertinimo metu patikrinama, ar užpildyti visi paraiškos punktai, ar paraiška yra visiškai sukomplektuota, ar pateikti visi Projektų finansavimo sąlygų apraše nurodyti dokumentai bei paraiškos priedai. Ø Ø Jeigu vertinant paraišką administracinės atitikties lentelėje pažymimas bent vienas atsakymas „ne“, pareiškėjui siunčiamas raštas, kuriame prašoma per rašte nurodytą terminą pateikti trūkstamą informaciją arba dokumentus. Šis terminas neturi būti trumpesnis kaip 5 darbo dienos ir ilgesnis kaip 15 darbo dienų, jei agentūra ir pareiškėjas bendru sutarimu nenusprendžia kitaip. Nustačius, kad paraiška atitinka visus administracinės atitikties vertinimo reikalavimus, ji teikiama kitam vertinimo etapui. Jei paraiška atitinka ne visus administracinės atitikties vertinimo reikalavimus, tačiau tai netrukdo pereiti į kitą vertinimo etapą, agentūra gali priimti sprendimą perduoti tokią paraišką kitam vertinimo etapui galutinai nepabaigus administracinės atitikties vertinimo.

Tinkamumo finansuoti vertinimas Vertinimo metu nustatomas pareiškėjo bei projekto atitikimas nustatytiems bendriesiems ir specialiesiems

Tinkamumo finansuoti vertinimas Vertinimo metu nustatomas pareiškėjo bei projekto atitikimas nustatytiems bendriesiems ir specialiesiems atitikties kriterijams bei reikalavimams, leistina projektų tinkamų finansuoti išlaidų suma ir didžiausias leistinas projekto finansavimo dydis, didžiausia Europos Komisijai tinkamų deklaruoti išlaidų suma. Ø Jeigu paraiška atitinka ne visus atitikties kriterijus, taip pat jei agentūrai trūksta informacijos įvertinti paraišką, pareiškėjui siunčiamas raštas, kuriame prašoma per rašte nustatytą terminą (kuris neturi būti trumpesnis kaip 5 darbo dienos ir ilgesnis kaip 15 darbo dienų, jei agentūra ir pareiškėjas bendru sutarimu nenusprendžia kitaip) pateikti trūkstamus ar papildomus duomenis, dokumentus, patikslinti ar papildyti paraiškoje pateiktą informaciją. Esant reikalui, agentūra gali kreiptis į atitinkamas institucijas papildomos informacijos apie pareiškėją bei paraišką ir naudotis išoriniais oficialiais informacijos šaltiniais vertinant paraiškoje pateiktą informaciją.

Naudos ir kokybės vertinimas Vertinimo metu nustatoma, kurie iš tinkamų finansuoti projektų labiausiai atitinka

Naudos ir kokybės vertinimas Vertinimo metu nustatoma, kurie iš tinkamų finansuoti projektų labiausiai atitinka specialiuosius prioritetinius projektų atrankos kriterijus. Ø Projektai vertinami balais. Didžiausia projektui galima skirti balų suma – 100 balų. Ø Projektui gali būti skiriamas finansavimas, jei jis atitinka bent vieną specialųjį prioritetinį projektų atrankos kriterijų. Ø Jeigu projektų naudos ir kokybės vertinimo metu agentūrai kyla neaiškumų ar trūksta informacijos, pareiškėjui siunčiamas raštas, kuriame prašoma per rašte nustatytą terminą (kuris neturi būti trumpesnis kaip 5 darbo dienos ir ilgesnis kaip 15 darbo dienų, jei agentūra ir pareiškėjas bendru sutarimu nenusprendžia kitaip) pateikti trūkstamus ar papildomus duomenis, dokumentus, patikslinti ar papildyti paraiškoje pateiktą informaciją. Jeigu pareiškėjas nepateikia trūkstamos informacijos arba pareiškėjo trūkstama informacija yra nepakankama, vertinimo metu mažinamas atitinkamo vertinimo kriterijaus balų skaičius. Ø Atlikus projekto naudos ir kokybės vertinimą, pagrįstais atvejais agentūra gali tikslinti projekto tinkamumo finansuoti vertinimo metu nustatytą tinkamų finansuoti išlaidų sumą bei projekto finansavimo sumą.

Pareiškėjų informavimas ir konsultavimas Ø elektroniniu paštu : pagal priemonę VP 1 -1. 1

Pareiškėjų informavimas ir konsultavimas Ø elektroniniu paštu : pagal priemonę VP 1 -1. 1 -SADM-06 -K lina. malinauskienė@esf. lt, pagal priemonę VP 1 -1. 1 -SADM-04 -K daiva. kaleckaite@esf. lt. - Ø telefonais: 2608435, 2608436, 2314393, 2314390; Ø informacinių seminarų metu, atvirų durų dienų metu; agne. naruseviciute@esf. lt, zivile. cimolauskaite@esf. lt, Dokumentai bei jų formos pateikiami interneto svetainėse www. esparama. lt, www. socmin. lt; www. esf. lt.

AČIŪ UŽ DĖMESĮ! SĖKMĖS RENGIANT IR ĮGYVENDINANT PROJEKTUS! Klausimai?

AČIŪ UŽ DĖMESĮ! SĖKMĖS RENGIANT IR ĮGYVENDINANT PROJEKTUS! Klausimai?